Johannes Möller

Written by TGFPR. Posted in Archief 2015

Johannes Möller onderscheidt zich als een progressieve muzikant die trouw blijft aan de traditie die hem voort heeft gebracht. Het laatste heeft ervoor gezorgd dat hij veel erkenning kreeg in de klassieke muziekwereld. Zo kreeg hij onder andere prijzen van de meest prestigieuse scholen in de wereld (Royal College of Music, London en het Conservatorium van Amsterdam), internationale gitaarcompetities (Inclusief de welbegeerde Guitar Foundation of America prize), en zelfs een gravering van zijn naam in de muur van het Concertgebouw in Amsterdam. Al deze dingen zijn een indicatie van het muzikale kaliber dat we verwachten van een internationaal concertgitarist, toch is Johannes Möller hoofdzakelijk bekend vanwege andere talenten buiten zijn uitstekende optredens.

Het verwerven van zijn vaardigheden, zowel het optreden als componeren op een jonge leeftijd en in een vrije zetting, voorziet Johannes van de hoog karakteristieke en eigenaardige stem die veel luisteraars over de hele wereld zijn gaan bewonderen. Het is duidelijk dat er een instinctieve drag was om te muziek te creëren, wat uiteindelijk naar dit pad heeft geleidt. Met deze beginselen is Johannes een Icoon geworden van de 21e eeuw in het maken van muziek.

Door compositie vond Johannes Möller zijn muzikale grondslag. Toen hij 14 jaar was had hij al de aandacht getrokken van Zweedse topmuzikanten die vervolgens het werk van de jonge Johannes op hebben genomen in de studio. Terwijl zijn verlangen naar muzikale creativiteit groter werd, werd ook zijn verlangen naar wereldmuziek groter, met in het bijzonder de muziek uit India en uit het verre oosten (o.a. China). Hij besloot om toe te treden tot een groep mensen die invloeden van verschillende delen van de wereld willen samenvoegen tot een artistiek poject. Het is het karakter van de 21e eeuw dat Johannes in de schijnwerpers heeft gebracht. Een kwaliteit dat opgevallen is bij vele anderen van zijn generatie.

Met werken van: Möller, Barrios-Mangoré en Domeniconi

27 mei 20:00u
Arkezaal
€ 24,-

Bestel Kaarten

Nieuwsbrief ontvangen?

Stad Enschede
 
 
 
 
Jan Zonjee
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

Twents Gitaar Festival heeft het bericht van EuroStrings - European Guitar Festival Collaborative gedeeld.
Twents Gitaar Festival

13 hours ago

[OPEN INTERNATIONAL COMPETITIONS]

Develop a world-wide career as a classical guitarist. Join the international competitions of EuroStrings festivals and win your spot in the EuroStrings Young Star exchange programme!

By winning the competition at one of the EuroStrings festivals, you will automatically become a part of EuroStrings Young Stars exchange programme for 2018/2019, having the opportunity to tour several EuroStrings festivals and join the EuroStrings Winners’ Competition.

Check the currently open competitions and apply now!

Tallinna Kitarrifestival, Estonia
http://www.kitarrifestival.ee/2018/en/competition

Tampere Guitar Festival, Finland
http://www.tgf.fi/guitar_competition

Montenegro International Guitar Competition
http://www.muzickicentar.com/en/guitar-competition/

International Guitar Festival Mottola, Italy
http://www.mottolafestival.com/english/competitions/

Nürtingen International Guitar Festival, Germany
https://en.gitarre-nuertingen.de/competition-2/

FESTIVAL INTERNACIONAL DE GUITARRA JOSÉ TOMÁS - VILLA DE PETRER, Spain
http://www.guitarrapetrer.com/en/2018/Concurso

Good luck! =)

Photo by Twents Gitaar Festival 2018!
... See MoreSee Less

View on Facebook