Masterclass

Dit jaar worden de masterclasses voor klassiek gitaar gegeven door Zoran Dukić, Johannes Möller, Izhar Elias,  Edsart Udo de Haes en Nejc Kuhar.

Iedereen die interesse heeft in een masterclass kan zich hiervoor opgeven. Bij je aanmelding kun je aangeven van welke docent je een masterclass wilt.

Meer info over de docenten:

Zoran Dukić (1969, Zagreb) kwam voor het eerst in aanraking met de gitaar toen hij zes jaar oud was. Tegenwoordig is hij één van de meest onderscheidde klassieke gitaristen. Zijn concertuitvoeringen, zowel als solist als met orkest maken een diepe indruk op zowel het publiek als de pers. Door zijn uitzonderlijke enthousiasme en toewijding aan lesgeven zijn ook zijn pedagogische activiteiten indrukwekkend. Hij heeft les gegeven aan de Muziek Academie van Zagreb en de Hochschule für Musik in Aken en momenteel geeft hij les aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Escuela Superior de Musica in Barcelona. Daardoor heeft hij generaties jonge gitaristen opgeleid en heeft hij één van de meest succesvolle gitaarklassen in Europa. Bovendien geeft hij regelmatig masterclasses over de hele wereld en wordt hij vaak als gast uitgenodigd op veel gitaarfestivals. Zoran Dukic is ook een actieve vertolker van kamermuziek en oprichter en lid van het Europese Gitaar Kwartet. In Duitsland, Spanje, België, Brazilië en Canada heeft hij cd’s opgenomen.


Johannes Möller onderscheidt zich als een progressieve muzikant die trouw blijft aan de traditie die hem voort heeft gebracht. Het laatste heeft ervoor gezorgd dat hij veel erkenning kreeg in de klassieke muziekwereld. Zo kreeg hij onder andere prijzen van de meest prestigieuse scholen in de wereld (Royal College of Music, London en het Conservatorium van Amsterdam), internationale gitaarcompetities (Inclusief de welbegeerde Guitar Foundation of America prize), en zelfs een gravering van zijn naam in de muur van het Concertgebouw in Amsterdam. Al deze dingen zijn een indicatie van het muzikale kaliber dat we verwachten van een internationaal concertgitarist, toch is Johannes Möller hoofdzakelijk bekend vanwege andere talenten buiten zijn uitstekende optredens.

 


Izhar Elias (Amsterdam, 1977) verhalende en poëtische stijl en zijn grensverleggende programmering heeft hem wereldwijde bekendheid gebracht. Zijn veelzijdigheid als gitarist komt tot uiting door zijn verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg 19e eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia. Izhar Elias kreeg vanaf zijn zevende jaar gitaarles van Ton Terra aan de Muziekschool Amstelveen. Hij studeerde aan de conservatoria van Groningen en Den Haag, bij het Groningen Guitar Duo en bij Zoran Dukic. In 2002 sloot hij zijn master opleiding af met een 9,5 met onderscheiding en de Nicolaï prijs. Elias volgde een opleiding aan de ‘Accademia di Studi Superiori l´Ottocento’ bij Carlo Barone in Italië (uitvoeringspraktijk 19e eeuwse muziek). Van William Carter, Adrián Rodriguez van der Spoel en Lex Eisenhardt kreeg hij lessen barokgitaar. Van de violist Kees Hendrikse kreeg hij interpretatielessen.


Workshop flamencoEdsart Udo de Haes: De Afgelopen jaren heeft Edsart zich ontwikkeld tot een van de beste flamenco-gitaristen van Nederland, zijn cd “Aurora” is erg goed ontvangen. Naast zijn solo-shows treedt hij op in theaterprojecten met o.a. Frank Groothof en Nynke Laverman. Edsart is op het Twents Gitaarfestival een graag geziene gast, zijn Flamenco workshops zijn al jaren een vast onderdeel van het festival. Dit jaar geeft hij ook masterclassen.

 

 

 


Nejc Kuhar ontving zijn Master diploma in gitaar en compositie met lof in Wenen. (Hij studeerde gitaar bij prof. Alvaro Pierri en compositie bij Dr. Reiner Bishof en prof. Christian Minkowitsch). Zowel als gitarist en als componist won hij meerdere eerste prijzen, zoals Altheim in oostenrijk, Changsha in China, Treviso en Acerra in Italië. Zijn muziek is opgevoerd op prestigieuse locaties met onder andere concerten in Wenen Musikverien en Konzerthaus, Washington National Gallery of Art, Rachmaninov Hall of the Moscow Tchaikovsky Conservatory, Slovene Philharmonic hall enz. Zijn werk is ook gepubliceerd door de Canadese uitgever Les Production d’OZ. Since 2015 is hij ook gitaardocent op de Music Academy in Wenen en is hij sinds 2013 gitaarleraar op de muziekschool in Frankfurt.

 


Raymond Nijenhuis (1967) is in de Nederlandse muziek scene bekend geworden als de frontman van ‘Guitar Ray & the Rhythm Dukes’.

Naast het spelen met zijn eigen band, op dit moment ‘Guitar Ray’s Groove Organza’, is Raymond actief als free-lance touring/recording gitarist.

Hij trad op en tourde in 15 verschillende landen met een groot aantal, vooral Amerikaanse, Blues & Roots artiesten die graag gebruik maken van zijn brede muzikale inzetbaarheid en vermogen om dienend te spelen. In Ray’s eigen woorden; “Het is mijn taak om de artiest waarmee ik werk zo goed mogelijk te laten klinken”.Van Chicago of Westcoast blues, Western Swing, Country Blues, Boogie, Bluesy Jazz of Jazzy Blues tot Soul Blues en meer!

Zijn 25 jaar (internationale) podium- en doceer ervaring en de studies aan de conservatoria van Enschede en Den Haag, hebben geresulteerd in een grote kennis en expertise op het gebied van de Amerikaanse Roots muziek. Dit heeft er toe geleid dat de amerikaanse uitgever Truefire Raymond benaderde om voor hen interactieve gitaar cursussen te maken. De eerste twee, geheel gewijd aan ‘Western Swing’, werden in 2014 en 2016 uitgebracht.

Nieuwsbrief ontvangen?

Stad Enschede
 
 
VSBfonds
 
 
 
Jan Zonjee
 
 
Poppodium Atak
 
Ten Hoopen Neede
 
 
Egta
 
 
 
 
 
 

Concerten

Workshops

 • Blues Workshop

  Blues Workshop

  De afgelopen jaren heeft Raymond Nijenhuis een vaste plaats op …
 • Flamenco

  Flamenco

  Ook dit jaar zijn er weer Flamenco lessen van Edsart …
 • Lezing

  Lezing

  Lezing „Gitaar in kamermuziek“ Door Izhar Elias Er bestaat zoveel …
 • Ensemble

  Ensemble

  Beschrijving: Jonge en minder jonge amateur gitaristen leren in een …