Judicaël Perroy Twents Gitaarfestival Enschede

Welkom op het Twents Gitaarfestival 2019

EuroStrings Logo Twents Gitaarfestival

Twents Gitaarfestival 2019 in Enschede

Tijdens het Hemelvaartsweekend, van 30 mei tot en met 2 juni 2019 presenteert het Twents Gitaarfestival met trots en weemoed een gedenkwaardige editie. Met trots omdat we enkele bijzondere artiesten en nieuwe activiteiten kunnen presenteren. En met weemoed en verdriet omdat we na haar plotselinge overlijden afscheid hebben moeten nemen van Sabrina Vlaskalic. Aan het begin van haar carrière won ze vrijwel alle gitaarconcoursen in Europa, waaronder onze eigen toenmalige Scharpach Gitaar Competitie. Dit jaar zou ze een van de gitaarsterren op ons festival zijn.

Er is echter ook heel goed nieuws voor alle gitaarliefhebbers van Nederland. We hebben het legendarisch Duo Assad kunnen contracteren voor een concert in Enschedeop 1 juni. Als ambassadeurs van het Eurostrings project geven ze daarnaast openbare masterclasses aan de 8 Eurostrings Artists die aan ons festival deelnemen. De Kaartverkoop voor het concert startspoedig. Het is raadzaam om onze website en sociale media kanalen in de gaten te houden, omdat de kaarten naar verwachting snel zullen zijn verkocht.

Op zondag 2 Juni slaat het Twents Gitaarfestival de handen ineen met de Culturele Zondag, Muziek in de Straten en de Week van de Amateurkunst. Met een fingerstyle competitie in de binnenstad en een interactieve gitaarmarkt in de Grote Kerk op de Oude Markt, bieden we een ideaal gezinsuitje aan voor jong en oud. Kom in contact met echte gitaarbouwers en zie met eigen ogen hoe een gitaar wordt gebouwd. Voor gevorderde gitaarliefhebbers geeft Raymond Nijenhuis een workshop over zijn unieke collectie Harmonie gitaren.

Nieuw is ook dat onze Eurostrings Artists, verspreid over de Euregio, concerten van absoluut wereldniveaugeven. Onder andere in Markelo, Gronau en Ahaus. Wij houden u op de hoogte!

En verder zijn er tal van andere activiteiten op het Twents Gitaarfestival. Concerten, een festival ensembledag voor beginnende tot gevorderde gitaristen van alle leeftijden, als mede voor gitaardocenten, in samenwerking met EGTA, workshops en het buitenpodium op de Oude Markt op Hemelvaartsdag.

 

Wij hopen iedereen te kunnen begroeten in het hemelvaartweekend!

Kerst Boersma (voorzitter)

 


Meer informatie over EuroStrings op de website www.eurostrings.eu

Creative Europe Programme Twents Gitaarfestival

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Twents Gitaarfestival Sponsor search
Stad Enschede
 
 
 
 
Jan Zonjee
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

21 hours ago

Op zondag 2 juni organiseert Kajs Guitarstore in samenwerking met het Twents Gitaar Festival, de “Guitarshow Enschede”2019, in de Grote Kerk op de Oude Markt in Centrum Enschede.

Bij deze 1e editie gaan we bouwers van klassieke en western gitaren, electrische gitaren, gevestigde gitaarmerken, oude vintage gitaren, versterkers,effecten en gitaar gerelateerde accessoires, in een gezellige sfeer, gratis toegankelijk maken voor iedereen die interesse heeft in de gitaar. Er zal voor de Grote Kerk een buitenpodium zijn met de hele dag muziek verzorgd door muziekscholen uit de Nederlandse en Duitse grensstreek afgewisseld met de eerste Fingerstyle Competitie in Enschede ooit. Binnen zal Raymond Nijenhuis s’middags zijn vintage Harmony gitaren showen en kort door de geschiedenis van dit merk gaan.

Met merken als Eastman acoustic and electric guitars, supro, revelation, Burny, Maybach, RJ , Tokai, Amps and Effects, vintage Fender, Blueridge acoustics, Alhambra, Salvador Cortez, Acoustic amps van AER, Acus,Engl, LD systems, Gijs de Wit gitaren enz.

Kortom een interessante Zondagmiddag voor de liefhebber van gitaren en muziek. Gratis entree, we zien je graag!
... See MoreSee Less

View on Facebook
Twents Gitaar Festival heeft een bericht gedeeld.
Twents Gitaar Festival

3 days ago

Winner Twents Gitaarfestival 2018!

EuroStrings - European Guitar Festival Collaborative
Meet the talented young guitar player and EuroStrings Artist Yuki Saito.

One of the best Japanese Young Guitarist “Yuki Saito” started playing the guitar at the age of five. In Japan, he studied guitar under Kazuhito Osawa, Noboru Muraji, Daisuke Suzuki, Mariko Tsubokawa, Kiyoshi Shomura, Tsuneo Ema, Yong Tae Kim, and Soichi Muraji. In addition, he studied composition under Sunao Isaji and played French horn and double bass while he was in junior high school. Since 2016, he has been studying abroad in Weimar (Germany) with Prof. Ricardo Gallen.

He has won a lot of prizes at national and international competitions in Europe including 1st prize at Kaj’s Guitarstore Guitar Competition (Netherlands), Aalborg International Guitar Competition (Denmark), Concurso Internacional de Guitarra Juan Crisóstomo de Arriaga (Spain), Poreč International Guitar Competition (Croatia), Elx International Guitar Competition Calendura Award (Spain), Japan National Guitar Competition and Kyushu National Guitar Competition, 2nd prize at Gargnano International Guitar Competition (Italy) and many more.

As EuroStrings Artist he will participate in eight EuroStrings festivals: Festival Internacional de Guitarra de Guimarães, Zagreb Guitar Festival, Szeged International Guitar Festival, Twents Gitaar Festival, Tampere Guitar Festival, Tallinna Kitarrifestival, 27°Festival & Concorso di Chitarra - Mottola 6-14 Luglio 2019 and London Guitar Festival.
... See MoreSee Less

View on Facebook