TGF_Logo
Anabel Montesinos at Twents Gitaarfestival

Anabel Montesinos

Mateusz Kowalski at Twents Gitaarfestival

Mateusz Kowalski

Welkom op het Twents Gitaarfestival 2021

Geachte vrienden van de gitaar en liefhebbers van gitaarmuziek,

De 16e editie van het Twents Gitaarfestival afgelopen jaar moesten we vanwege de coronamaatregelen tot onzer spijt annuleren. Om te voorkomen dat dit jaar hetzelfde gebeurt hebben we besloten het grootste deel van het festival te verplaatsen naar oktober. Met de vooruitzichten van nu ziet het er naar uit dat we dan met minder dwingende maatregelen te maken hebben dan vorig jaar. Bovendien hebben we gekozen voor een hybride opzet voor het grootste deel van het programma. Dat betekent dat we concerten en andere programmaonderdelen zowel live als livestream willen aanbieden. Daarmee wordt het mogelijk ook geïnteresseerden te bereiken die als gevolg van coronamaatregelen of om andere redenen de concerten niet kunnen bezoeken. De data die we daarvoor hebben vastgesteld zijn 22 t/m 24 oktober.

Om organisatorische redenen hebben we echter besloten het concours voor klassiek gitaar en het fingerstyle concours in mei volledig online te organiseren.

Bekendmaking van de winnaars

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Zo verwachten we, als gevolg van onze deelname aan het EuroStrings-project, opnieuw enkele talentvolle jonge gitaristen die het afgelopen jaar een Europees gitaarconcours hebben gewonnen. Daarnaast verwachten we ook de deelname van een baglama (sas)-speler. Nieuw is ook dat we een open podium voor amateurgitaristen willen organiseren.

Via onze website en met name via de sociale media (Facebook, Instagram) houden we u van onze voorbereiding op de hoogte.

 

Kerst Boersma (voorzitter)

 

 

EuroStrings Logo Twents Gitaarfestival

Twents Gitaarfestival online!

 

Video’s van individuele masterclasses:

Luis & Merlin; Ema & Bodo

 

Meer informatie over EuroStrings op de website www.eurostrings.eu

Creative Europe Programme Twents Gitaarfestival

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Twents Gitaarfestival Sponsor search
Stad Enschede
 
 
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
Rabobank_Logo
 
kaliber kunstenschool
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

[custom-facebook-feed]