Alberto Mesirca

Written by TGFPR. Posted in Archief 2018

“Dit is de beste Scarlatti die ik ooit heb gehoord op sologitaar”, K. Keaton, American Record Guide.

“Fantastische opname van de wonderbaarlijk getalenteerde Mesirca”, P. Fowles, Classical Guitar Magazine.

“Fantastische uitvoering van Alberto Mesirca, een uitzonderlijke jonge gitarist komt op bezoek uit Italië”, Robert Fripp, dmglive diaries.

“In Alberto Mesirca heeft het werk de meest bekwame, toegewijde en gevoelige interpreteerder gevonden die je je kunt voorstellen; en door het werk kan de luisteraar een formidabele klassieke gitarist horen spelen”, Marc Ribot.

 

De Italiaanse gitarist Alberto Mesirca werd geboren in 1984. Hij voltooide zijn Bachelor en Master of Arts aan het Conservatorium van Castelfranco Veneto, in de klas van de eminente leraar Gianfranco Volpato, eindigend met de hoogste score, “Summa cum laude” en een speciale eretitel. Verdere studies werden gevolgd aan de muziekacademie van Kassel in Duitsland, met Wolfgang Lendle. Zijn Konzert-Examen werd met de hoogste eer geprezen. Hij won drie keer de “Golden Guitar” voor Beste Opname in 2007 en 2013 en als Beste Aankomende Artiest van het Jaar in 2009.

 

Met de medewerking van Hopkinson Smith en Franco Pavan publiceerde hij de voorheen onbekende en ongepubliceerde composities van Francesco Da Milano die verschenen in het ’Castelfranco Veneto 1565 Lute Manuscript’, nu verspreid door Orphee Editions. De herontdekking bewoog Dusan Bogdanovic ertoe om een ​​compositie voor Alberto te schrijven over een thema van Da Milano, genaamd “Tre Ricercari sulla Compagna”.

 

In honderden concerten kreeg hij de kans om te werken met uitstekende muzikanten zoals Dimitri Ashkenazy, Vladimir Mendelssohn, Martin Rummel, Daniel Rowland, Domenico Nordio, Marco De Santi, Andras Adorjan, Peter en Jonas Giger, Mirko Satto, de Enesco, Ardeo en Acies strijkkwartetten, Quartetto d’Archi di Venezia, ChamberJam Europe en het Ex Novo Ensemble.

 

In samenwerking met Marc Ribot nam hij de complete gitaarwerken van de Haïtiaanse componist Frantz Casséus op. In december 2011 was Alberto verantwoordelijk voor de digitalisering en creatie van het muziekarchief van de Beyazit-bibliotheek in Istanboel, Turkije.

 

Alberto Mesirca heeft een compositie gepresenteerd tijdens het Kuhmo Chamber Music Festival 2013, gecomponeerd door Leo Brouwer. In 2014 had hij de kans om vele concerten te geven, waaronder in het stadhuis van Helsinki, voor de Guitar Foundation of America in Los Angeles (première Angelo Gilardino’s Due Ritratti Italiani), aan de Italiaanse culturele instituten in San Francisco en Stockholm, op de Internationale Kamermuziekfestivals van Stift, Kuhmo, Lessines, voor de “Semana Tarrega” in Valencia en in New York met Marc Ribot en met de Orquesta Sinfonica Nacional de Ecuador.

www.albertomesirca.com

Vrijdag 11 mei
20 uur Arkezaal
Prijs
€ 15 incl. servicekosten

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]