Alberto Mesirca

Written by TGFPR. Posted in Archief 2018

“Dit is de beste Scarlatti die ik ooit heb gehoord op sologitaar”, K. Keaton, American Record Guide.

“Fantastische opname van de wonderbaarlijk getalenteerde Mesirca”, P. Fowles, Classical Guitar Magazine.

“Fantastische uitvoering van Alberto Mesirca, een uitzonderlijke jonge gitarist komt op bezoek uit Italië”, Robert Fripp, dmglive diaries.

“In Alberto Mesirca heeft het werk de meest bekwame, toegewijde en gevoelige interpreteerder gevonden die je je kunt voorstellen; en door het werk kan de luisteraar een formidabele klassieke gitarist horen spelen”, Marc Ribot.

 

De Italiaanse gitarist Alberto Mesirca werd geboren in 1984. Hij voltooide zijn Bachelor en Master of Arts aan het Conservatorium van Castelfranco Veneto, in de klas van de eminente leraar Gianfranco Volpato, eindigend met de hoogste score, “Summa cum laude” en een speciale eretitel. Verdere studies werden gevolgd aan de muziekacademie van Kassel in Duitsland, met Wolfgang Lendle. Zijn Konzert-Examen werd met de hoogste eer geprezen. Hij won drie keer de “Golden Guitar” voor Beste Opname in 2007 en 2013 en als Beste Aankomende Artiest van het Jaar in 2009.

 

Met de medewerking van Hopkinson Smith en Franco Pavan publiceerde hij de voorheen onbekende en ongepubliceerde composities van Francesco Da Milano die verschenen in het ’Castelfranco Veneto 1565 Lute Manuscript’, nu verspreid door Orphee Editions. De herontdekking bewoog Dusan Bogdanovic ertoe om een ​​compositie voor Alberto te schrijven over een thema van Da Milano, genaamd “Tre Ricercari sulla Compagna”.

 

In honderden concerten kreeg hij de kans om te werken met uitstekende muzikanten zoals Dimitri Ashkenazy, Vladimir Mendelssohn, Martin Rummel, Daniel Rowland, Domenico Nordio, Marco De Santi, Andras Adorjan, Peter en Jonas Giger, Mirko Satto, de Enesco, Ardeo en Acies strijkkwartetten, Quartetto d’Archi di Venezia, ChamberJam Europe en het Ex Novo Ensemble.

 

In samenwerking met Marc Ribot nam hij de complete gitaarwerken van de Haïtiaanse componist Frantz Casséus op. In december 2011 was Alberto verantwoordelijk voor de digitalisering en creatie van het muziekarchief van de Beyazit-bibliotheek in Istanboel, Turkije.

 

Alberto Mesirca heeft een compositie gepresenteerd tijdens het Kuhmo Chamber Music Festival 2013, gecomponeerd door Leo Brouwer. In 2014 had hij de kans om vele concerten te geven, waaronder in het stadhuis van Helsinki, voor de Guitar Foundation of America in Los Angeles (première Angelo Gilardino’s Due Ritratti Italiani), aan de Italiaanse culturele instituten in San Francisco en Stockholm, op de Internationale Kamermuziekfestivals van Stift, Kuhmo, Lessines, voor de “Semana Tarrega” in Valencia en in New York met Marc Ribot en met de Orquesta Sinfonica Nacional de Ecuador.

www.albertomesirca.com

Vrijdag 11 mei
20 uur Arkezaal
Prijs
€ 15 incl. servicekosten

Nieuwsbrief ontvangen?

Stad Enschede
 
 
 
 
Jan Zonjee
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

16 hours ago

Schrijf je ik voor FESTIVAL GITAAR ENSEMBLEDAG 🎶 2019

Zaterdag 1 juni vindt in Enschede Gitaar Ensembledag plaats. Een hele dag muziek maken samen met anderen in één van de vijf ensembles.

De ensembledag is voor gitaristen van alle niveau’s, dus ook voor gitaardocenten! De ensembles repeteren die dag onder leiding van ervaren ensembleleiders. Ook is er een muzikale verrassing voor de deelnemers. Als afsluiting is er aan het einde van de middag een concert. Daarin laten de vijf ensembles horen waar ze die dag samen aan hebben gewerkt.

Voor de Festival Ensembledag geef je je individueel op. Aan de hand van de ingevulde vragenlijst wordt je ingedeeld in één van de ensembles. De bladmuziek volgt per mail.

De deelname per persoon bedraagt €15.

Inschrijven kan via deze link
https://www.egta.nl/inschrijving-festival-ensembledag-van-start/
... See MoreSee Less

View on Facebook

18 hours ago

Blues Workshop gegeven door Raymond Nijenhuis.
De afgelopen jaren heeft Raymond Nijenhuis een vaste plaats op ons festival verworven. Door zijn 25 jarige carrière als podiumartiest en leraar is hij een expert in American Root Music. Dit jaar wil hij zich op de blues richten.

Blues workshop (groep) voor beginners:
Zaterdag 1-06-2019, 13:30 uur locatie ArtEZ
Als je nieuw bent in de wereld van de blues, maar er wel in geïnteresseerd bent ben je in deze workshop op je plaats. In deze 60 minuten durende les zal Raymond je verschillende begeleidingstechnieken leren, zoals de Shuffle en Swing-Blues.

Blues workshop (groep) voor gevorderden:
Zaterdag 1-06-2019, 15:00 uur Locatie ArtEZ

In aansluiting op deze 60 minuten durende workshop leer je een paar meer geavanceerde begeleidingstechnieken, door je aandacht te richten op Fingerstyle. Je leert blues grooves spelen á la Gary Clark Jr., Lightnin’ Hopkíns of John Lee Hooker.
... See MoreSee Less

View on Facebook