Anabel Montesinos

Written by TGFPR. Posted in Archief 2019

Anabel Montesinos at Twents GitaarfestivalAnabel Montesinos, de jongste winnaar (met een leeftijd van 17 jaar oud) van de Francisco Tárrega International Guitar Competition in Spanje, een leidend figuur binnen de klassieke gitaarwereld.

Als winnaar van meer dan 10 eerste prijzen in prominente gitaarcompetities zoals de Michele Pittagluga, Citá di Alessandria in Italië, de Julián Arcas in Spanje, de Raifeinsenwettebewerb in Salzburg, Oostenrijk onder anderen. Anabel Montesinos heeft concerten verzorgd over de hele wereld. Ze debuteerde in de Carnegie Hall in 201. Anabel Montesinos heeft het Concierto de Aranjuez van J. Rodrigo opgevoerd op de Potsdam “open air concerts” in Berlijn voor een publiek van meer dan 4000 mensen en heeft opgetreden met orkesten zoals de Philharmonie van Turijn in Italië, Simón Bolivar Symphony Orchestra in Venezuela, Philharmonic of Oulu-Finland, Havana Philharmonic-Cuba, Philharmonic of Moscow-Rusland etc. Ze is ook benoemd als ereburger van de stad Solero, Italië.

Anabel Montesinos heeft opnames gemaakt voor het label Naxos en haar eerste CD werd gekozen als onderdeel van het muziekprogramma voor intercontinentale vluchten van de British Airways. Ze heeft een concertposter met Paco de Lucía gedeeld, waarop de ‘andere kant van de Spaanse muziek werd gepresenteerd’, met doorslaand succes. Haar tour in 2019 werd afgesloten met de uitvoering van ‘Bohemian Rhapsody’ door Queen voor orkest, koor en gitaar, een selectie van nummers van de rockband die werden geprezen met een daverend applaus en een fenomenale staande ovatie. Haar albums worden geprezen door de internationale pers, die met name de schoonheid, frisheid en virtuositeit van haar interpretaties benadrukt. Op het Twents Gitaarfestival zal Anabel werken spelen van onder andere Ponce, Lauro, Barrios en Villa-Lobos. Anabel speelt op een Steve Connor gitaar en is een Savarez Artiest.

Anabel Montesinos over het Twents Gitaarfestival:

“Ik ben erg blij om onderdeel te kunnen zijn van het fantastische festival “Twents Gitaarfestival” in Enschede! Ik wil graag de schoonheid van het gitaarrepertoire met jullie delen, door verschillende stijlen te laten horen en de connectie te laten zien tussen de klassieke muziek en de populaire folklore muziek uit Europa en Zuid-Amerika. Verheug mer op om jullie allemaal te zien in Mei!”

Donderdag 21 mei
20:00 uur
Arkezaal

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]