Arthur Adam ten Cate

Written by TGFPR. Posted in Archief 2019

Arthur Adam ten Cate Twents GitaarfestivalArthur Adam ten Cate (1980) is zanger, multi-instrumentalist en songschrijver. Opgegroeid in Enschede.

Op zijn zeventiende verhuisde Arthur Adam ten Cate naar Amsterdam om Filosofie en Rechten te studeren. Hij werd mr.drs., koos alsnog voor de muziek, en heeft in de afgelopen vijftien jaar als singer-songwriter en multi-instrumentalist over de hele wereld opgetreden, zo’n 25x bij 3FM, 20x bij Radio 2 en 3x bij DWDD gespeeld. Arthur Adam bracht tot op heden 4 officiële albums en 3 EP’s onder eigen naam uit, die alle lovend door de pers zijn ontvangen.

Arthur Adam maakt muziek omdat het moet. Heeft zo z’n eigen muzikale universum. Grofweg tussen Radiohead en Jeff Buckley, tussen Satie en Coltrane, tussen Andrew Bird en Joni Mitchell, tussen Wilco en Notwist. Schakelt moeiteloos van abstract naar concreet en weer terug, en van intens en emotioneel naar humoristisch en hoopvol. Maakt af en toe een popliedje, soms een a capella jazzexercitie, dan weer een mini-rockopera, maar meestal gewoon intrigerende melancholische muziek om eens goed naar te luisteren. Hierbij speelt hij op zijn albums zoveel mogelijk instrumenten zelf. Live begeleidt hij zichzelf vooral op gitaar, waarbij jazz, folk, soundscapes en pop volkomen logisch in elkaar overvloeien.

Sinds 2010 woont Arthur Adam weer in Twente. In 2012 richtte hij het Twents Songschrijvers Gilde op, waar hij tot 2016 coördinator van was. Verder geeft hij muzieklessen en muziekworkshops (gitaar, songwriting, zang, bas) en filosofieles.

30 mei 13:00 uur
Buitenpodium Oude Markt

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]