Beurs

gitaarbeursGitaarbeurs: Gitaarbouwers en bladmuziek


Van 30 mei t/m 2 juni exposeren 3 gitaarbouwers in de refter van het ArtEZ conservatorium.
Zij beantwoorden graag elke vraag over hun instrumenten.
Natuurlijk is er de gelegenheid om deze instrumenten uit te proberen!

Jan Zonjee

Jan Zonjee is sinds 1998 actief als professioneel bouwer van akoestische gitaren met een eigen karakter.
Hij is begonnen als bouwer van klassieke (concert-) gitaren, maar in de loop der jaren zijn daar verschillende andere instrumenten bijgekomen, zoals de JM-serie steelstrings, de Mulberry cross-over gitaar en de zgn. Perzische ukelele.
Hij gebruikt voor de bouw verschillende houtsoorten, die hij veelal zelf selecteert bij diverse leveranciers: “India- of Madagascar palissander is standaard voor de klankkast van mijn concert-modellen, maar ik gebruik net zo graag of zelfs liever minder exotische houtsoorten als noten of peren. De klank van een gitaar uit inheems hout doet niet onder voor die van een gitaar uit de meer gebruikelijke houtsoorten. Voor mijn bovenbladen gebruik ik Europees fijnspar, Engelmannspar of ceder, elk met zijn eigen specifieke klankeigenschappen.”
Jan heeft ook een lespraktijk, waar mensen cursussen kunnen volgen in het zelf bouwen van een gitaar.

www.janzonjeegitaren.nl


Gijs de Witt

“Alle instrumenten die ik bouw zijn “one-of-a-kind’s”. Het gebeurt wel dat ik aan verschillende gitaren tegelijkertijd werk, maar ik maak geen serie’s. Dit doe ik om zoveel mogelijk aandacht aan elk instrument te kunnen besteden en om voldoende ruimte te kunnen houden voor verdere klanktechnische ontwikkeling. Tegelijkertijd ben ik op zoek naar steeds meer eigenheid en herkenbaarheid in mijn styling, het komt steeds weer aan op de balans tussen mijn gevoel voor innovatie en mijn liefde voor traditie.
Klankhout
In feite gebruik ik voor bovenbladen alle klankhoutsoorten waarbij ik, door het te zien en het aan te raken, een goed gevoel krijg. Mijn opvatting is dat alles draait om “concepting”; dat is de combinatie van bracing-patroon, afmetingen, gewicht en elasticiteit, krachtenverdeling en houtsoorten. Het concept is voor mij belangrijker dan de houtsoorten op zichzelf, of het aantal jaarringen per centimeter, hoewel ik esthetisch gezien wel een voorkeur heb voor fijnjarige en exact kwartierse bovenbladen.”

www.dewitguitars.com

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Twents Gitaarfestival Sponsor search
Stad Enschede
 
 
 
 
Jan Zonjee
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

23 hours ago

EuroStrings Artist Concert presents at Twents Gitaarfestival! ... See MoreSee Less

View on Facebook
Twents Gitaar Festival heeft een bericht gedeeld.
Twents Gitaar Festival

23 hours ago

Oproep! Neem gratis deel aan alle activiteiten op het Twents Gitaarfestival 2019. Meld je aan voor de EuroStrings Scholarship! Lees de voorwaarden en maak alles mee.
https://www.twentsgitaarfestival.nl/applications-for-eurostrings-scholarships-are-now-open/Do you want to play at one of 17 EuroStrings festivals and learn from world-class guitarists for free?
Apply for a EuroStrings scholarship today!

Become a EuroStrings Scholarship Winner and get an amazing opportunity to participate in the international guitar competition and masterclasses at chosen EuroStrings Festival! And if by a chance you win the international guitar competition, you get the chance to become EuroStrings Artist 2019/2020!

Check out the upcoming deadlines and apply now!
Montenegro International Guitar Competition: May 1, 2019
27°Festival & Concorso di Chitarra - Mottola 6-14 Luglio 2019: May 2, 2019
FESTIVAL INTERNACIONAL DE GUITARRA JOSÉ TOMÁS - VILLA DE PETRER: May 6, 2019
Twents Gitaar Festival: May 16, 2019
Harmonia Cordis Association International Guitar Festival: May 30, 2019

For more information please visit: https://eurostrings.eu/eurostrings-scholarships/
... See MoreSee Less

View on Facebook