Daphne Hodes

Written by cskadmin. Posted in Archief 2015

Daphne HodesMijn naam is Daphne Hodes en ik ben op 16-02-1992 geboren in Hengelo.

Al vanaf kleins af aan liep ik rond op de muziekschool in Hengelo. Na verschillende dingen te hebben geprobeerd bleek mijn liefde te liggen bij het gitaarspelen en volgde ik vanaf mijn 11e gitaarlessen bij Eric Mohede.

Ook maakte ik onderdeel uit van Gitaarkwintet Hengelo o.l.v. Christian Kuiper en heb uiteindelijk openbaar D-examen gedaan. Ik vond het gitaarspelen zo leuk dat ik besloot in 2011 auditie te doen voor het Conservatorium in Enschede. Sindsdien volg ik klassieke gitaarlessen op het Conservatorium bij Ulrich Steier. Ik speel o.a. stukken van F.Sor, F.Tarrega, A.Barrios, D.Bogdanovic, R.Dyens, H.Villa-Lobos, L.Brouwer en A.York.

Naast mijn solo-repertoire speel ik met erg veel plezier in Guitarando, een klassiek gitaarkwartet waarvan alle leden ook student zijn aan het ArtEZ Conservatorium. Daarnaast speel ik regelmatig samen met zangeres Saskia Ankersmid en ben ik actief in losse projecten. Ook heb ik ervaring met het spelen in popbands. Sinds Oktober 2012 geef ik met veel liefde en plezier gitaarles op de Musikakademie Obergrafschaft in Bad Bentheim.

Ik heb masterclasses en workshops gevolgd in binnen- en buitenland bij o.a. de volgende gitaristen: Zoran Dukic, Johannes Möller, Tommy Emmanuel, David Russel, Thomas Muller Pering, Izhar Elias, Marlon Titre, Anette Kruisbrink, Ulrich Steier en Niels Ottink.

Daarnaast heb ik ook deelgenomen aan verschillende festivals en concoursen in binnen en buitenland o.a.: Het Twents Gitaar Festival waar ik in 2011 de 1e prijs won, Nordhorn Gitaarfestival, Prinses Christina Concours, EGTA Concours voor ensembles en het Pieter van der Staak Festival waar we met het gitaar kwintet Hengelo de 1e prijs wonnen, en het Helikon Festival waar we in 2014 de 2e prijs behaalden met het gitaar kwintet Hengelo.

Op dit moment bespeel ik een concertgitaar van YULONG GUO.

Vrijdag 15 mei
16.00 – 16.20 uur Boekhandel Broekhuis, Marktstraat 12
17.00 – 17.20 uur Kaj’s Guitarstore, Korte Haaksbergerstraat 25

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]