Pre-War Harmony Guitars (Lesung)

Written by TGFPR. Posted in Workshops

The Kings of Cool: Harmony Guitars

Vortrag / Demonstration von Raymond Nijenhuis

Der Roots & Blues-Gitarrist Raymond Nijenhuis referiert über die Geschichte der Marke Harmony (1892-1975), des größten amerikanischen Gitarrenproduzenten des 20. Jahrhunderts, und die Rolle, die sie bei der Entwicklung der Popmusik im Allgemeinen spielte vor allem vom Blues.
Der Schwerpunkt liegt auf den Akustikgitarren aus der Zeit vor dem Zweiten Weltkrieg.
Raymond nimmt einige dieser Vorkriegsgitarren und wird die Konstruktion, Holzarten und typische Merkmale erklären und darauf eingehen, um die Unterschiede und spezifischen Klangeigenschaften zu demonstrieren.

Alles in allem ein besonderer Einblick in die Geschichte einer Gitarrenmarke, die jahrelang als “minderwertig” und “Einsteigergitarren” abgetan wurde, aber das war damals der Fall. Künstler von John Hiatt bis Dan Auerbach und Lianne LaHavas bis The Alabama Shakes spielen darauf.
Und wussten Sie, dass das Intro von “Stairway to Heaven” auf einer Harmony gespielt wurde?

Der Status “vergessen” gehört daher der Vergangenheit an:
Vintage Harmony Gitarren sind cool und hip.
Lassen Sie sich überraschen!

Sonntag 2. Juni

Nieuwsbrief ontvangen?

Stad Enschede
 
 
 
 
Jan Zonjee
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EuroStrings News

Workshops

Facebook

16 hours ago

Schrijf je ik voor FESTIVAL GITAAR ENSEMBLEDAG 🎶 2019

Zaterdag 1 juni vindt in Enschede Gitaar Ensembledag plaats. Een hele dag muziek maken samen met anderen in één van de vijf ensembles.

De ensembledag is voor gitaristen van alle niveau’s, dus ook voor gitaardocenten! De ensembles repeteren die dag onder leiding van ervaren ensembleleiders. Ook is er een muzikale verrassing voor de deelnemers. Als afsluiting is er aan het einde van de middag een concert. Daarin laten de vijf ensembles horen waar ze die dag samen aan hebben gewerkt.

Voor de Festival Ensembledag geef je je individueel op. Aan de hand van de ingevulde vragenlijst wordt je ingedeeld in één van de ensembles. De bladmuziek volgt per mail.

De deelname per persoon bedraagt €15.

Inschrijven kan via deze link
https://www.egta.nl/inschrijving-festival-ensembledag-van-start/
... See MoreSee Less

View on Facebook

18 hours ago

Blues Workshop gegeven door Raymond Nijenhuis.
De afgelopen jaren heeft Raymond Nijenhuis een vaste plaats op ons festival verworven. Door zijn 25 jarige carrière als podiumartiest en leraar is hij een expert in American Root Music. Dit jaar wil hij zich op de blues richten.

Blues workshop (groep) voor beginners:
Zaterdag 1-06-2019, 13:30 uur locatie ArtEZ
Als je nieuw bent in de wereld van de blues, maar er wel in geïnteresseerd bent ben je in deze workshop op je plaats. In deze 60 minuten durende les zal Raymond je verschillende begeleidingstechnieken leren, zoals de Shuffle en Swing-Blues.

Blues workshop (groep) voor gevorderden:
Zaterdag 1-06-2019, 15:00 uur Locatie ArtEZ

In aansluiting op deze 60 minuten durende workshop leer je een paar meer geavanceerde begeleidingstechnieken, door je aandacht te richten op Fingerstyle. Je leert blues grooves spelen á la Gary Clark Jr., Lightnin’ Hopkíns of John Lee Hooker.
... See MoreSee Less

View on Facebook