Dubbelconcert – Trio Sixty-one Strings & Carlo Marchione

Written by cskadmin. Posted in Archief 2015

Trio Sixty-one Strings 

Sixty-One StringsIn 2013 richtten Negin Habibi (gitaar), Konstanze Kuß (harp) en Katya Solovey (mandoline) het uitzonderlijke trio Sixty-one Strings op.

De drie dames richten zich op het instuderen van werken die voor deze bezetting geschreven werden, maken transcripties van orkestwerk en werken samen met hedendaagse componisten om nieuw en waardevol werk voor deze bezetting te genereren.
De fascinatie voor tokkelinstrumenten en hun diverse mogelijkheden en klankkleuren is leidend in dit Ensemble. Sixty-one strings speelt zowel op moderne als op historische instrumenten: Arpa doppia, barokmandoline en barokgitaar. In de toekomst brengen zij ook een programma met elektrische instrumenten.

Dit Trio debuteerde in de zomer van 2013 en weet sindsdien het publiek te boeien met een unieke afwisseling tussen diverse stijlperiodes op authentieke instrumenten, en met het onweerstaanbaar plezier waarmee zij een nieuwe ongehoorde muzikale wereld tot leven wekken.

Carlo Marchione

Carlo Marchione

Carlo Marchione is een ware meester op de gitaar. Een gerenommeerd uitvoerend artiest en een befaamd docent. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst: hij gaf concerten in het Concertgebouw, de Berliner Philharmonie en in de grote zaal van het P.I.Tchaikowsky conservatoium in Moskou.

Vele beroemde gitaristen hadden les van hem, o.a. Marcin Dylla, Alexis Muzurakis & Susana Prieto (Duo Melis), Irina Kulikova

We zijn daarom erg blij zijn dat hij dit jaar weer op ons festival present is.

Vrijdag 15 Mei
Theater Concordia
Aanvag: 20:00 uur
Entree: € 25,-

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]