Duo Adentro

Written by TGFPR. Posted in Concerten, Concerten Vrijdag 31 mei 2019

Saskia Van Herzeele en Maarten Vandenbemden vormen samen Adentro: een jong muzikaal duo met gitaar en piano. De verrassende dialoog tussen hun twee instrumenten creëert een poëtische klankwereld – en raakt het publiek binnenin.

 

Het duo ontstond aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en deed inspiratie op bij onder meer Thomas Dieltjens, Dirk Vermeulen, Viviane Spanoghe en Wolfgang Heiremans. In januari 2018 was Duo Adentro één van de drie Vlaamse finalisten van de kamermuziekwedstrijd “Supernova”. Enkele  maanden later, in mei 2018, werden ze winnaar van het Concours voor Kamermuziek met Gitaar op het Twents Gitaarfestival.

En ze gaan ook verder: de dromerige samenklank van hun ensemble inspireert tot vertellen én verbinden. Met hun eerste muziektheatervoorstelling “Nog lang

en gelukkig?” in samenwerking met acteur Yoeri Lewijze speelden ze onder andere voor We Share Music (Festival van Vlaanderen Oost-Vlaanderen). Duo Adentro bouwt ook aan Muziek op Bezoek en brengt zo muzikale ontroering naar mensen die zelf de concertzaal niet kunnen bereiken. Het project won de Karen Vernimmenprijs 2017.

Adentro brengt concerten met originele muziek voor gitaar en piano, maar ook verfrissende bewerkingen van de “grote” kamermuziek. Inmiddels vond het jonge  duo een formule die hen als gegoten zit: intieme concertprogramma’s met kleurrijke eigen (her)interpretaties, steeds op zoek naar een verrassende invalshoek.

Zo maken ze van elk concert een bijzondere gebeurtenis die samen met het publiek steeds verder binnenwaarts wordt beleefd.

 

Vrijdag 31 mei
15:00 uur
Arkezaal

Koop kaartjes Passe Partout

Nieuwsbrief ontvangen?

Twents Gitaarfestival Sponsor search
Stad Enschede
 
 
 
 
Jan Zonjee
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

23 hours ago

EuroStrings Artist Concert presents at Twents Gitaarfestival! ... See MoreSee Less

View on Facebook
Twents Gitaar Festival heeft een bericht gedeeld.
Twents Gitaar Festival

23 hours ago

Oproep! Neem gratis deel aan alle activiteiten op het Twents Gitaarfestival 2019. Meld je aan voor de EuroStrings Scholarship! Lees de voorwaarden en maak alles mee.
https://www.twentsgitaarfestival.nl/applications-for-eurostrings-scholarships-are-now-open/Do you want to play at one of 17 EuroStrings festivals and learn from world-class guitarists for free?
Apply for a EuroStrings scholarship today!

Become a EuroStrings Scholarship Winner and get an amazing opportunity to participate in the international guitar competition and masterclasses at chosen EuroStrings Festival! And if by a chance you win the international guitar competition, you get the chance to become EuroStrings Artist 2019/2020!

Check out the upcoming deadlines and apply now!
Montenegro International Guitar Competition: May 1, 2019
27°Festival & Concorso di Chitarra - Mottola 6-14 Luglio 2019: May 2, 2019
FESTIVAL INTERNACIONAL DE GUITARRA JOSÉ TOMÁS - VILLA DE PETRER: May 6, 2019
Twents Gitaar Festival: May 16, 2019
Harmonia Cordis Association International Guitar Festival: May 30, 2019

For more information please visit: https://eurostrings.eu/eurostrings-scholarships/
... See MoreSee Less

View on Facebook