Duo Adentro

Written by TGFPR. Posted in Archief 2019

Saskia Van Herzeele en Maarten Vandenbemden vormen samen Adentro: een jong muzikaal duo met gitaar en piano. De verrassende dialoog tussen hun twee instrumenten creëert een poëtische klankwereld – en raakt het publiek binnenin.

 

Het duo ontstond aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en deed inspiratie op bij onder meer Thomas Dieltjens, Dirk Vermeulen, Viviane Spanoghe en Wolfgang Heiremans. In januari 2018 was Duo Adentro één van de drie Vlaamse finalisten van de kamermuziekwedstrijd “Supernova”. Enkele  maanden later, in mei 2018, werden ze winnaar van het Concours voor Kamermuziek met Gitaar op het Twents Gitaarfestival.

En ze gaan ook verder: de dromerige samenklank van hun ensemble inspireert tot vertellen én verbinden. Met hun eerste muziektheatervoorstelling “Nog lang

en gelukkig?” in samenwerking met acteur Yoeri Lewijze speelden ze onder andere voor We Share Music (Festival van Vlaanderen Oost-Vlaanderen). Duo Adentro bouwt ook aan Muziek op Bezoek en brengt zo muzikale ontroering naar mensen die zelf de concertzaal niet kunnen bereiken. Het project won de Karen Vernimmenprijs 2017.

Adentro brengt concerten met originele muziek voor gitaar en piano, maar ook verfrissende bewerkingen van de “grote” kamermuziek. Inmiddels vond het jonge  duo een formule die hen als gegoten zit: intieme concertprogramma’s met kleurrijke eigen (her)interpretaties, steeds op zoek naar een verrassende invalshoek.

Zo maken ze van elk concert een bijzondere gebeurtenis die samen met het publiek steeds verder binnenwaarts wordt beleefd.

 

Vrijdag 31 mei
15:00 uur
Arkezaal

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]