EMinENt Duo

Written by TGFPR. Posted in Archief 2017

Het EMinEnt duo startte in 2012 als een barok muziek project in Wenen, waar beide muzikanten ook afgestudeerd zijn. Het duo bestaat uit de Japanse violiste Moeko Sugiura en de Sloveense gitarist en componist Nejc Kuhar. Al snel na hun succesvolle debut optreden  begonnen ze regelmatig op te treden als duo. Ook internationeel treden ze regelmatig op. Zo hebben ze onder andere al gespeeld in Oostenrijk, Duitsland, Lichtenstein, Slovenië, Kroatië, België enz. In 2015 ontving het duo de eerste prijs tijdens de internationale kamermuziek competitie in Bale-Valle (Kroatië) en in 2016 de eerste prijs in Enschede op het Twents Gitaarfestival. Ook hebben ze de eerste prijs in ontvangst mogen nemen tijdens absolute Gold Medal in Gorizia (Italië) en tijdens de Parma kamermuziek competitie (Italië).

Moeko Sugiura heeft gestudeerd in Tokio aan de University of Arts (BA) en in Wenen op het Konservatorium Privatuniversität met Thomas Christian en Pavel Vernikov. Hier heeft ze in 2015 haar Master diploma met lof behaald. Terwijl ze studeerde speelde ze regelmatig met de Wiener Symphoniker. Zo heeft ze onder andere opgetreden in Japan, Duitsland en Wenen in Musikverein en Konzerthaus met beroemde dirigenten. Tijdens haar studie behaalde ze de eerste prijs tijdens het Edogawa Philharmonic Orchestra solo competitie, de eerste prijs tijdens de Kobe internationale competitie en de eerste prijs tijdens Nagoya studenten competitie in Japan. In 2014, na 100% van de stemmen te hebben mogen ontvangen van het orkest, is ze nu vast lid in Philharmonie Baden-Baden.

Nejc Kuhar ontving zijn Master diploma in gitaar en compositie met lof in Wenen. (Hij studeerde gitaar bij prof. Alvaro Pierri en compositie bij Dr. Reiner Bishof en prof. Christian Minkowitsch). Zowel als gitarist en als componist won hij meerdere eerste prijzen, zoals Altheim in oostenrijk, Changsha in China, Treviso en Acerra in Italië. Zijn muziek is opgevoerd op prestigieuse locaties met onder andere concerten in Wenen Musikverien en Konzerthaus, Washington National Gallery of Art, Rachmaninov Hall of the Moscow Tchaikovsky Conservatory, Slovene Philharmonic hall enz. Zijn werk is ook gepubliceerd door de Canadese uitgever Les Production d’OZ. Since 2015 is hij ook gitaardocent op de Music Academy in Wenen en is hij sinds 2013 gitaarleraar op de muziekschool in Frankfurt.

Als duo spelen ze veel nieuw gecomponeerde muziek, inclusief Nejc’s eigen muziek. Ook spelen ze andere composities uit de 20e en 21e eeuw.

Met werken van: Kuhar, Paganini, Brandt, Massenet en Piazzolla

27 mei 14:00u
Arkezaal
€ 19,-

Bestel Kaarten

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]