EuroStrings Artists @ TGF 2019

Yuki Saito

Yuki Saito op Twents Gitaarfestival

Een van de beste Japanse jonge gitaristen,Yuki Saito, werd geboren in 1997 in Tokio (Japan) en begon op zijn vijfde met gitaarspelen. In Japan studeerde hij gitaar onder Kazuhito Osawa, Noboru Muraji, Daisuke Suzuki, Mariko Tsubokawa, Kiyoshi Shomura, Tsuneo Ema, Yong Tae Kim en Soichi Muraji. Daarnaast studeerde hij compositie bij Sunao Isaji en speelde hij Franse hoorn en contrabas toen hij op de middelbare school zat. Sinds 2016 studeert hij in Weimar (Duitsland) bij prof. Ricardo Gallen.

Hij won veel prijzen bij nationale competities en ook de internationaal in Europa waaronder de eerste prijs bij Kaj’s Guitarstore Guitar Competition (Nederland), Aalborg International Guitar Competition (Denemarken), Concurso Internacional de Guitarra Juan Crisóstomo de Arriaga (Spanje), Poreč International Guitar Competition (Kroatië), Elx International Guitar Competition Calendura Award (Spanje), Japan National Guitar Competition, Kyushu National Guitar Competition, tweede prijs bij Gargnano International Guitar Competition (Italië), Istanbul International Guitar Competition (Turkije), Hannabach Gitarrenpreis (Duitsland) en nog veel meer.

Hij werd door EuroStrings verkozen tot een van de ‘European Artists’ van 2019. In 2019 doet hij een concerttournee en masterclasses in Europa en Turkije.


Katarzyna Smolarek

Katarzyna Smolarek op Twents Gitaarfestival

Katarzyna Smolarek is een Poolse gitarist geboren in 1995. Ze begon op 8-jarige leeftijd gitaar te spelen. Ze studeerde klassieke gitaar in Poolse muziekscholen met professor Lidia Przyłęcka en professor Ryszard Bałauszko. In 2015 begon ze haar bachelor aan de Mozarteum-universiteit in Salzburg bij professor Marco Diaz-Tamayo.Ze ontving meer dan 20 prijzen op nationale en internationale wedstrijden waarvan de belangrijkste zijn:

 • 2eprijs op het Internationales Gitarrenfestival des Kunstinstituts BAJA w Templinie (Duitsland) in 2007
 • 1eprijs in 2009 op het International Guitar Festival in Trzęsaczu (Polen)
 • tweemaal 3e prijs op het Czesława Droździewicz International Guitar Festival in Krynica- Zdrój (Polen) in 2010 en in 2012
 • 3eprijs op het Transilvanian Guitar Festival in Cluj-Napoca (Roemenië) in 2012
 • 3eprijs op de internationale gitaarwedstrijd “Forum Gitarre Wien” – jeugdafdeling in Wenen (Oostenrijk) in 2012
 • 2e prijs op de internationale gitaarwedstrijd “Cithara Ignea” in Żory (Polen) in 2016
 • 1e prijs in 2016 op de Sydney Eistedfodd Guitar Competition in Sydney (Australië)
 • 2e prijs op de L. Luthier-wedstrijd in Bratislava (Slowakije) in 2016
 • 2eprijs op de Salzburg Guitar Fest-wedstrijd in 2017
 • 1eprijs in 2017 bij de Sinaia Guitar Competition (Roemenië)
 • 2eprijs in Concurso Musical Dr. Luis Sigall (Chili) in 2017
 • 1eprijs in 2017 op het Sanremo International Guitar Festival (Italië)
 • 2eprijs op de “51e Concorso Internazionale di Chitarra Classica Michele Pittaluga” in Alessandria (Italië) in 2018
 • 2eprijs bij de ‘Young Talents’ International Guitar Competition in Uppsala, Zweden

Gábor Hart

Gábor-Hart op Twents Gitaarfestival

Gabor Hart, geboren op 28 september 1995 in Hongarije, is al sinds zijn jeugd in professionele muziek ondergedompeld. Hij begon gitaar te spelen op zijn elfde omdat hij werd geïnspireerd door rockmuziek en hij is trots te kunnen zeggen dat zijn muziek nog steeds door de rock wordt beïnvloed.

In 2010 werd hij toegelaten tot de Szeged Music Secondary School, waar hij een student was van Andrea Bozóki. Tijdens deze jaren werd hij hartstochtelijk verliefd op klassieke muziek. Sinds 2014 was hij student van de faculteit aan de Universiteit van Szeged, waar hij werd bijgestaan ​​door twee geweldige en getalenteerde leraren Dávid Pavlovits en András Csáki.

Hij speelt al sinds 2016 elektrische en klassieke gitaar en zelfs een banjo in het Szeged National Theatre. Hij geeft ook gitaarles en muziek in bijna alle leeftijden en meerdere muziekstijlen. Hij heeft in de omringende landen en op verschillende Hongaarse locaties en gitaarfestivals gespeeld. Gábor is ook actief in rock-/funk-/jazzbands en met veel kamerorkesten heeft hij zelfs het plezier gehad om jazzthema’s te spelen. Door de jaren heen heeft hij het geluk gehad van veleberoemde musici en gitaristen uit de hele wereld te leren.

Hij won de eerste plaats bij competities Temesvár, Alma Cornea Ionescu (2014), Topola, 2e bijInternational Guitar Competition (2014), Székelyudvarhely 7e. bij Terra Siculorum International Guitar Competition (2014), Szeged, 3e bijOrszágos Egyetemi Gitárverseny (2016), Nyiregyháza, 1e op Nationale jeugdgitaarcompetitie (2017) en 1e bij Szeged International Guitar Competition (2018).


Radu Valcu

Radu-Valcu op Twents Gitaarfestival

Na verschillende prijzen te hebben gewonnen, waaronder de 1e prijs op Volos International Guitar Festival en de 1e prijs op het Terra Siculorum International Guitar Festival, werd hij een gevestigde naam in de klassieke gitaargemeenschap.

Hij werd geboren in Boekarest in 1989 en zijn eerste contact met muziek was op 7-jarige leeftijd toen hij viool begon te studeren. Kort daarna ontdekte hij klassieke gitaarmuziek waarop hij verliefd werd. Sindsdien is hij nooit gestopt met gitaarspelen.Zijn toewijding aan de klassieke gitaar weerhield hem er niet van het instrument vanuit een meer persoonlijk oogpunt te benaderen. Zijn authentieke visie onthult zowel grote waardering voor de klassieke gitaar en zijn traditie als openheid voor fusion en nieuwe stijlen en creëert unieke uitvoeringen in samenwerking met verschillende muzikanten.

 

 

 


Julia Trintschuk

Julia-Trintschuk op Twents Gitaarfestival

Julia Trintschuk begon op haar vierde met gitaar spelen met haar vader Anatoli Trintschuk. Op de vroege leeftijd van 6 jaat werd ze een student van Prof. Mario Sicca in Stuttgart. Later studeerde ze bij Martin Wiedmann, prof. Johannes Monno, Ivo en Sofia Kaltchev, en Mateus dela Fonte.Gedurende deze tijd ontving ze vele prijzen en nam ze deel aan vele competities (bijvoorbeeld Jugend musiziert, International Llobet Competition Barcelona, ​​Forum Gitarre Wien, Deutscher Musikwettbewerb, International Bach Competition Reisbach). Het afgelopen jaar won ze de Grand Prix en eerste prijzen op de International Bratislava Guitar Youth Competition, de Hannabach-competitie, de Heinrich Albert Guitar Competition, Montenegro InternationalHeinrich Albert Guitar Competition, Montenegro International Guitar Competition, evenals de speciale prijs voor de beste interpretatie van romantische muziek in het Forum Gitarre Wien.

Ze ontving masterclasses bij Pepe Romero, Scott Tennant, William Kanengiser, Matthew Greif, John Dearman, Johannes Tonio Kreusch, Dimitri Illarionov, Celino Romero, Lito Romero, Judicael Perroy, Gerald Garcia, Dale Kavanagh, Roland Dyens en andere belangrijke persoonlijkheden van de internationale klassieke gitaargemeenschap.

Julia lanceerde haar uitvoerende carrière op 16-jarige leeftijd met het bekende “Concierto de Aranjuez” voor gitaar en orkest van Joaquin Rodrigo en speelde als solist en kamermusicus over de hele wereld, zoals Mexico, Rusland, Polen, Slowakije, Italië, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Nederland. In mei 2017 kwam haar debuut-cd uit. Sinds 2017 is ze een “Savarez-artiest” en gebruikt ze de tekenreeks “Cantiga Creation 510 MJ”.


Misael Barraza-Diaz

Misael Barraza Diaz op Twents Gitaarfestival

Misael Barraza-Diaz werd geboren in 1990 in Sonora, Mexico en is een van de meest vooraanstaande Mexicaanse gitaristen van zijn generatie. Hij studeerde af “Summa Cum Laude”op de Master Guitarra Alicante, in een speciaal programma waarin hij studeerde met de wereldberoemde muzikanten David Russell, Manuel Barrueco, Ignacio Rodes, Paul O’dette, Hopkinson Smith, Fabio Zanon, Roberto Aussell en Shin Ichi Fukuda . Vanaf december 2014 haalde Misael zowel het masterdiploma van de Master Guitarra Alicante (Spanje) en een tweede masterdiploma van de University of Arizona (VS) waar hij verder studeert bij Thomas Patterson, David Russell en Sergio en Odair Assad.

Misael was de gastsolo-gitarist van de ‘Gala Importantes’ in Alicante, Spanje, een van de belangrijkste journalistieke evenementen in de regio. Hij werd ook uitgenodigd om op te treden tijdens de eerste “Día de la Guitarra Española en Alicante”, een speciale gebeurtenis waarin ook Manuel Barrueco, Ignacio Rodes, Edmon Colomer en Christian Haimel aanwezig waren. Misael was de aanbevolen solo-gitarist voor de wereldpremière van passie, Piazzolla! de musical, een samenwerking tussen Tucson Desert Song Festival, Ballet Tucson en de Tucson Guitar Society. Hij werd onlangs ook gepresenteerd als onderdeel van de concertreeks van de Danish Guitar Society, die optreedt op een van de belangrijkste en meest historische locaties, de Toren van de Ronde Toren.

Barraza is twee keer als gastkunstenaar te zien geweest tijdens de Science Lecture Series die elk jaar plaatsvinden aan de Universiteit van Arizona. Barraza heeft de eerste plaats behaald op tal van internationale gitaarcompetities, waaronder de International Classical Guitar Competition of Finland (2018), de David Russell Bach Prize (2015 & 2018), Chihuahua International Guitar Competition (2015), de Indiana International Guitar Competition (2013) en de Montreal International Guitar Competition (2013). Tijdens de internationale wedstrijd in Finland kreeg Misael een speciale prijs die bestond uit een cd-opname met het Europese bedrijf Alba Records. Daarnaast heeft Misael tijdens zijn verblijf aan de Universiteit van Arizona talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn muziektraject, waaronder de Schulman Award, de Northern Trust Distinguished Graduate Student Award, de Honours Research Grant en de Medici Scholars Award. Misael is momenteel bezig met zijn doctoraat in de muziekwetenschappen aan de universiteit van Arizona, waar hij sinds 2012 een positie als assistent-assistent bekleedt.


Tomasz Radziszewski

Tomasz-Radzizewski op Twents Gitaarfestival

Tomasz studeerde af aan de basisschool voor muziek van Grażyna Bacewicz in Nowa Sól in klassieke gitaarles onder Elżbieta Cichocka en Mieczysław Karłowicz Secondary Music School in Zielona Góra en in klassieke gitaarles onder Master of Arts Jarosław Lewandowski. Tomasz is een student van Karol Lipiński Academy of Music onder prof. dr hab. Piotr Zaleski, die ook les gaf in Łukasz Kuropaczewski, Marek Pasieczny, Krzyszof Pełech, Krzysztof Meisinger, Michał Stanikowski en andere geweldige gitaristen. Tomasz nam ook deel aan masterclasses met Marco Tamayo, Łukasz Kuropaczewski, Marek Pasieczny, Josef Eotvos, Thomas Muller-Pering, Bernard Hebb, Finn Svit, Carlos Pinana, Kupiński Guitar duo en anderen.

 

Hij heeft in 2014 een CD opgenomen als gitaarduo met Monika Konik met eenvoudige stukken voor leerlingen van basisscholen, gecomponeerd door Zdzisław Musiał, leraar gitaar in Międzyrzecze (Polen). Tomasz werd geëerd door president van de stad Zielona Góra voor zijn artistieke prestaties (“Eurydiki-prijs”). Hij is ook organisator van verschillende gitaarconcerten in Karol Lipiński Academy of Music in Wrocław, genaamd “Friday with guitar”. Tomasz Radziszewski is ook een zanger (tenor). Hij is student aan de middelbare muziekschool Ryszard Bukowski in Wrocław in Olga Ksenicz’s opera-zangles. Hij zong in het National Forum of Music onder leiding van artistiek directeur, dr hab. Andrzej Kosendiak en in operaprojecten “Het kind en de spreuken” van M. Ravel en “De nieuwe Don Kichote” en “Karmaniol” van St. Moniuszko, georganiseerd door de Academie. Tomasz heeft ook in verschillende operaties in Warsaw Chamber Opera gezongen. In 2018 zong hij enkele concerten onder een van de meest getalenteerde jonge dirigenten: Maestro Benjamin Bayl. Toomasz is geleerde van de stad Zielona Góra, een geleerde van de maarschalk Lubuskie en een president van de stad Wroclaw. Bovendien is hij een componist. Hij componeerde stukken voor gitaarsolo, gitaarensemble, gitaartrio met klarinet en viool, voor het duo met klarinet, voor strijkkwartet en strijkorkest. Zijn composities werden gespeeld tijdens Young Composers Concerts in Zielona Góra (2015-2016). Tomasz componeerde een opera-buffa in de stijl van Gioacchino Rossini en Wolfgang Amadeus Mozart. De première is in 2019 in Wrocław.

Prestaties:

Als solist:

 • 1e Prize in Tallinn Guitar Festival and Competition, Tallinn, 2018r.
 • 3ePrijs in Czesław Droździewicz Internationale Gitaarwedstrijd, Krynica, 2018
 • 2eprijs in de internationale gitaarcompetitie, Oborniki Śląskie, 2017,
 • 1ePrize in International Guitar Competition, Tczew, 2017,
 • 3ePrize in Nationwide Guitar Co
 • 3eprijs in landelijke gitaarcompetitie, Elbląg, 2016,
 • 1ePrize in Nationwide Guitar Competition, Kielce, 2015,
 • 3eprijs in internationale gitaarwedstrijd “GITAROMANIA” 2015,
 • 1ePrize in International Guitar Competition, Trzęsacz, 2014.

In duo’s:

 • 2eprijs in internationale gitaarcompetitie in duocategorie, Tczew, 2017,
 • 1ePrize in International Guitar Competition, Koszalin, 2014,
 • Onderscheiden in National Guitar Competition, Kielce, 2015 en International Guitar, Competition in Trzęsacz, 2015.

Peter Graneis

Peter Graneis op Twents Gitaarfestival

De in Stuttgart geboren klassieke gitarist Peter Graneis ontving zijn eerste lessen op 9-jarige leeftijd. Als jonge wetenschapper begon hij zijn studie bij professor Johannes Monno aan de Staatsuniversiteit voor muziek en uitvoerende kunsten in Stuttgart, Duitsland, waar hij later een Bachelor Muziek diploma met onderscheiding ontving. Na het voltooien van een Master of Music-programma onder het toezicht van professor Zoran Dukić aan de Escola Superior de Música de Catalunya in Barcelona, ​​Spanje, vervolgde Peter Graneis zijn studie bij Prof. Dukić aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, Nederland. Hier publiceerde hij een onderzoeksexpositie over klassieke gitaartechniek en ontving hij cum laude zijn Master of Music in 2018.

Peter Graneis is een winnaar, prijswinnaar en finalist van talrijke internationale gitaarcompetities, een geleerde van de stichting Live Music Now van Yehudi Menuhin en beursstudent van de prestigieuze Duitse Academic Exchange Service (DAAD). Hij volgde masterclasses bij gerenommeerde gitaristen als Carlo Marchione, Judicaël Perroy, Laura Young, Thomas Müller-Pering en Joaquín Clerch en gaf solo recitals op verschillende internationale gitaarfestivals, waaronder Oberhausen Guitar Festival, Lille’s Festival Horizon Guitare, Stuttgart International Classical Guitar Festival en Jüchen International Guitar Festival.

Debuut-CD ‘Portrait’, uitgebracht in 2017 door TREKEL Records, presenteert interpretaties van werken van Weiss, Murail, Rodrigo, Villa-Lobos, Ponce en Sor. Hij neemt regelmatig op met Siccas Guitars en werd gepresenteerd door Open Strings Berlin. Peter Graneis is te zien in landen als Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland en Duitsland, waar hij een zorgvuldig geselecteerd repertoire presenteert met zijn eigen transcripties en minder bekende werken voor de gitaar.


Niet op Twents Gitaarfestival:


Emmanuel Sowicz

Emmanuel-Sovicz op Twents Gitaarfestival

De Chileense pers heeft Emmanuel Sowicz (1992) beschreven als “de volgende ster van de gitaar” (Radio Beethoven FM). In 2017 ontving hij de First Prize and Audience Award op de prestigieuze XLIV Dr. Luis Sigall International Music Competition in Viña del Mar, en in 2018 won hij de eerste prijs met een unaniem besluit tijdens de London International Guitar Competition.

Recente engagementen zijn optredens in Abbey Road Studios, St Martin-in-the-Fields, Kings Place, Canterbury Festival en een televisieconcert als solist met het National Youth Symphony Orchestra of Chile onder maestro Maximiano Valdés.

Emmanuel werd in Londen geboren als Britse en Chileense ouders en studeerde in 2014 af aan de universiteit van Chili bij Ernesto Quezada. Later ontving hij een studiebeurs om te studeren bij Michael Lewin aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij zijn Master of Arts en Advanced Diploma with Distinction, de DipRAM-prijs voor een uitstekend slotrecital en de Dove-prijs voor een uitmuntend studentschap voltooide. Hij volgde ook een postdoctorale opleiding bij Marco Tamayo aan de Mozarteum-universiteit in Salzburg.

Emmanuel treedt op op een Matthias Dammann-gitaar uit 2001 die hij royaal is uitgeleend door David Russell.


Simone Rinaldo

Simone Rinaldo op Twents Gitaarfestival

De Italiaanse gitarist Simone Rinaldo studeerde af aan Conservatorium voor Muziek “G. Verdi “van Milaan in 2013 onder de leer van M.V. Jedlowski, Summa cum Laude (Bachelor of Music in Classical Guitar). In februari 2016 studeerde hij af aan F. Biraghi met Summa Cum Laude en Special Mention (Master of Music in Classical Guitar).

Simone heeft verschillende cursussen en masterclasses gevolgd met geweldige musici, zoals L. Micheli, M. Mela, M. Escarpa, C. Marchione, P. Steidl, M. Lonardi, M. Dylla, G. Tampalini, A. Goni, J Savjioki, R. Iznaola. In de zomer van 2017 bezocht hij de zomercursus “Accademia Chigiana” in Siena, onder leiding van M ° Oscar Ghiglia en behaalde het prestigieuze certificaat van verdienste. Hij studeerde verschillende jaren bij A. Dieci en B. Giuffredi aan de “Accademia Regondi” in Milaan: de twee waren bijzonder belangrijk voor zijn muzikale opleiding. Hij volgt nu de cursussen van P. Pegoraro en A. Del Sal aan de “Segovia Guitar Academy” in Pordenone.

Hij won belangrijke prijzen in internationale competities als solist, waaronder de andere: Guimaraes Guitar Competition (Portugal), Eurostrings-artiest, Mottola Festival International Competition, Sanremo International Guitar Competition, Brussels International Competition, University of Boulder Guitar Compertition in Colorado (VS), Gargnano International Competition, Valle dei Laghi Guitar Competition, Borguitar Festival Competition, Moncalieri National Competition, Rospigliosi Guitar Competition, Claxica Guitar Competition, Corrado Alba International Competition in Rome. Hij won ook tweemaal de prestigieuze “Restelli-prijs” voor tokkelinstrumenten en de “Rancati-prijs” voor kamermuziek aan het Conservatorium van Milaan.

In 2015 speelde hij in de opera “Don Pasquale” (G. Donizetti) met het orkest “I Pomeriggi Musicali” in de theaters van Como, Cremona, Pavia en Bergamo. In 2017 verscheen zijn CD “Simmetrie e Contrasti del Novecento” van Dotguitar. Zijn nieuwe CD met de Complete Diabelli’s Sonates komt op voor “Edizioni Sinfonica”. In november 2017 debuteerde hij als solist met het orkest in Sanremo met “Orchestra Sinfonica di Sanremo”, speelde hij Concerto op.99 in D major bu CastelnuovoTedesc en in december van datzelfde jaar hield hij een masterclass aan het Conservatorium “G. Cantelli “in Novara.

In april 2018 werkte hij met Orchestra “I Pomeriggi Musicali” in Milaan als gitarist voor de Filmmuziek “The Circus”, door Charlie Chaplin, onder het stokje van Helmut Imig. Hij geeft ook gitaarlessen voor muziekscholen en muziekverenigingen.


Mateusz Kowalski

Mateusz Kowalski op Twents Gitaarfestival

Mateusz Kowalski is een klassieke gitarist geboren in 1995 in Koszalin, Polen. Hij heeft onlangs internationale bekendheid gekregen na het winnen van verschillende internationale competities, waaronder: 1eprijs in het internationale gitaarfestival RUST, Oostenrijk (2018), 1eprijs in de Joaquin Rodrigo International Guitar Competition in Olsztyn, Polen (2018) 1eprijs in de XIX International Gitaarcompetitie in Krynica-Zdrój, Polen (2018), 1eprijs + publiek in de XVIIIe internationale gitaarcompetitie in Anthony, Parijs, Frankrijk (2017).

Mateusz begon op 7-jarige leeftijd gitaar te spelen in Koszalin School of Music onder Dariusz Schmidt. In 2014 begon hij zijn studie aan de Fryderyk Chopin University of Music. Hij beëindigde zijn bachelorexamen met het hoogst mogelijke cijfer. Op dat moment volgde hij het tweede jaar van een masteropleiding aan de FCUM in de klas van Ryszard Bałauszko. Mateusz gaf concerten in Spanje, Frankrijk, België, Slowakije, Duitsland, Oostenrijk en vele anderen. Verder heeft hij zijn debuut-cd opgenomen in 2018 bij het Poolse label CDaccord, uitgegeven door NAXOS. Hij is lid van het EuroStrings Artist-programma voor het seizoen 201819. Hij is ook een beurswinnaar van het Poolse KFnRD en het ministerie van Cultuur en Nationaal Erfgoedprogramma “Jong Polen”. Hij nam deel aan tal van gitaarlessen en masterclasses, inclusief lessen bij Sergio Assad, Alvaro Pierri, Zoran Dukic.

 


Dimitris Soukaras

Dimitris Soukaras op Twents Gitaarfestival

Dimitris Soukaras werd in 1995 in Korinthe geboren en is een Griekse klassieke gitarist, muzikant en componist uit Chems, die momenteel in Londen woont. Hij is Masterstudent aan de prestigieuze Royal Academy of Music in de klassen van M.Lewin, S.Goss, D.Russell en F.Zanon. Zijn studies worden ondersteund door de Academie van Athene, de Koninklijke Academie voor Muziek en de Athena Scholarship, die wordt verstrekt door mevrouw Anna Weeks.

Hij heeft onderscheidingen ontvangen in 12 internationale / nationale competities. Hij won onder andere de 1eprijs bij Mottola (Italië) Internationale Gitaarwedstrijd en Festival (2018), 1eprijs bij Philon Competition in Athene (2014), 1eprijs bij Arion International Guitar Festival (2014), 2eprijs bij Thessaloniki International Guitar Competitie (2015), 2eprijs op de internationale gitaarcompetitie van Patra (2015), 3eprijs op Dimitris Fampas International

GuitarCompetition (2015). Hij is ook de winnaar van de Academy of Athens Music Award/ Scholarship (2018)

Als onderdeel van de prijs van Mottola Guitar Competition is hij opgenomen in het Young Stars-project, waarmee hij de kans krijgt op een concerttournee in 2019 langs 14 Europese gitaarfestivals die deelnemen aan het EuroStrings-platform. Ook zal hij zijn eerste CD “From Down to Dask” opnemen, die zal worden gepubliceerd door het “dotGuitar Weblabel”. Hij is een van de winnaars van de audities van het “Young Artist Platform” 2018, georganiseerd door de International Guitar Foundation. Hij zal optreden op prestigieuze Britse festivals en concertzalen zoals London Guitar Festival en Competiton op Kings Place, voor het Bath Guitar Festival en het North East Guitar Festival.

Als solist trad hij op met Ionio Symphony Orchestra en het Athens Mandoline Orchestra “N.Lavdas”. Hij is uitgenodigd om op vele festivals in Griekenland op te treden, zoals het 25e gitaarfestival in Patras, All that Guitar Festival in Loutraki, de 4e Summer Arrion Academy in Lesbos etc. Hij speelde onlangs een solo-recital voor de nationale bibliotheek – Lilian Voudouri op de Megaron Athens Concert Hall. Hij heeft ook opgenomen voor de Hellenic Broadcasting Corporation in Korfoe en de “University of Patras Radio”.

Dimitris voltooide zijn Bachelor of Music Degree met de hoogste cijfers en prijzen aan de Ionian University Department of Music Studies onder leiding van zijn leraren C.Cotsiolis en K.Vougiouka. Hij had het voorrecht de eerste student van de universiteit te zijn die zijn studie in drie jaar had afgerond in plaats van vijf (wat de standaard aanwezigheidsperiode in de muziekafdeling is).

Hij nam zijn eerste gitaarlessen door zijn vader, Nikos Soukaras op 11-jarige leeftijd. In 2011 vervolgt hij zijn studie samen met de gitaarsolist Yorgos Bechlivanoglou, die hem voorbereidde op de Guitar Degree en het Guitar Diploma, beide behaald met de hoogste cijfers en eer. In 2016 volgde hij lessen bij de gitaarsolist Antonis Hatzinikolaou en bij de pianosolist Anastasios Pappas.

Ook heeft hij Masterclasses gevolgd bij: L.Brouwer, D.Russell, O. Ghiglia, H. Käppel, R. Dyens, F.Zanon, T. Hoppstock, M. Delpriora, R. Gallen, M. Dylla, M Tamayo, A. Desiderio, S. Prieto – A. Mouzourakis (Duo Melis), E. Assimakopoulos, M. Socias, L.Eisenhardt, K. Tosidis etc.

Dimitris is ook geïnteresseerd in muzieksamenstelling, vooral het componeren van muziek voor het theater. Hij werkt vanaf 2016 samen met de Theatrical Organisation van Hiliomodi in Corinth (Griekenland) en hij heeft muziek gecomponeerd voor drie toneelstukken: Molière’s “The Miser”, T. Williams ‘”The Glass Menagerie” en meer recent Euripidis Ancient Tragedy “Trojan Women ”.


You Wu

You Wu op Twents Gitaarfestival

You Wu werd geboren in 1993 in Lishu, China, waar hij op 8-jarige leeftijdonder zijn voogdijgitaar begon te leren spelen. Later studeerde hij gitaar bij prof. Danny Yeh in de Middle Music School verbonden aan het Conservatorium van Shanghai. In het jaar 2012 studeerde hij af aan het Shanghai Conservatory of Music en tegelijkertijd werd hij aanvaard door het gitaarprogramma aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten Wenen, waar hij tot nu toe studeert bij Prof. Alvaro Pierri.

You Wu heeft verschillende gitaarcompetities gewonnen met zijn buitengewone muzikale talent en uitstekende techniek. De Japanse gitarist Shinichi Fukuda beschouwt You Wu als de Lang Lang in de gitaarwereld.

You Wu gaf concerten in Azië en Europa, hij werd uitgenodigd om soloconcerten te geven in Berlijn, Wenen, Rome, Balaton, Mikulov, Bratislava, Bankok, Thailand, Tokio, en tal van andere plaatsen. In april 2018 maakte hij zijn debuut in Musikverein in Wenen. Naast soloconcerten speelt hij ook kamermuziek met een befaamd strijkkwartet en orkest. Zwitserland Thyll Durr Foundation heeft sinds 2015 een beloningbeurs voor You Wu ter beschikking gesteld.

Prijzen:

2006 Liaoning Guitar National Guitar Competition – Eerste prijs

Internationale Singaporese gitaarcompetitie in Singapore – Tweede prijs

2008 “Beste student” in Shonai Internatitional Guitar Festival Japan

2009 Shanghai National Guitar Competition – Eerste prijs

2009 Kyushu Internatitional Guitar Competition – Eerste prijs

2009 Thailand Internatitional Guitar Competition – Eerste prijs

2012 Shenyang National Guitar Competition – Eerste prijs

2011 Tianjin National Gutiar Competition – Eerste prijs

2013 Kutna Hora Internatitional Biennial Guitar Competition – Tweede prijs

Internationale gitaarcompetitie 2013 ‘Ciudad de Coria’ – Derde prijs

2013 Tokyo International Guitar Competition – Derde prijs (geen tweede prijs)

2014 Changsha International Guitar Competition – Tweede prijs

2014 Shenyang International Guitar Competition – eerste prijs

2017 LiGita International Guitar Competition – eerste prijs

2017 Forum Gitarre Wien – Eerste prijs

2018 Zagreb Guitar Competition Categorie VI – Tweede prijs

2018 Ciudad de Coria International Guitar Competition – Tweede prijs

2018 Casino Austria Rising Star Award – Tweede prijs


Giulia Ballaré

Giulia Ballare op Twents Gitaarfestival

Giulia Ballaré wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende solisten van haar generatie. Ze won meer dan vijfentwintig prijzen in internationale wedstrijden, waaronder de eerste prijs: Ciudad de Coria (Spanje, 2017), Omis Guitar Fest (Kroatië, 2017), Forum Gitarre Wien (Oostenrijk, 2016), Villa de Aranda (Spanje , 2015), Comarca del Contado (Spanje, 2014), Mottola (Italië, 2013); derde prijs: M. Pittaluga International Competition (Alessandria, 2017), A. Frauchi Internatioal Competition (Moskou, 2017), J. Tomas-Petrer (Spanje, 2017), Sevilla (Spanje, 2017), Emilio Pujol Concorso Internazionale (Italië, 2017).

In 2013 bracht ze haar eerste album uit met het label dot Guitar met de titel “Lirically Spain” sinds 2018 is ze een D’Addario-artiest. Ze werd uitgenodigd om op prestigieuze locaties op te treden, zoals het Nationaal Muziekforum in Wroclaw, de Concertzaal van Gnessis in Moskou, Gosser Ehrbar Saal in Wenen, de Aula Magna van de Universiteit “La Sapienza” in Rome, de Spiegelzaal in Bratislava, Kurfurstliches Schloss van Koblenz en vele anderen. Ze heeft als solist opgetreden met Alessandria’s Orchestra (Italië) en Musica Viva’s Orchestra of Moscow (Rusland).

Haar recitals worden geprezen door het publiek en de pers: “… de Ballarè wordt opgemerkt door haar impact met altijd een stijlvolle en zeer emotionele expressieve kracht, en presteert zo een ​​sterke band met het publiek op te bouwen …” La Repubblica. Giulia Ballaré werd in 1987 in Novara, Italië, geboren. Ze studeerde af met het maximum van het conservatorium in Novara met M ° Guido Fichtner. Momenteel volgt ze de masteropleiding met M ° Paolo Pegoraro aan de Kunst Universitaet Graz.


Zuzanna Wężyk

Zuzanna Wężyk op Twents Gitaarfestival

Zuzanna Wężyk werd geboren in Gdańsk in Polen, waar ze op 7-jarige leeftijd gitaar begon te spelen aan de muziekschool van Feliks Nowowiejski (Ogólnokształcąca Szkoła Muzyczna I i II St. Feliksa Nowowiejskiego). In juni 2018 behaalde ze haar Bachelor of Arts-diploma onder leiding van prof Marco Diaz-Tamayo aan de Mozarteum University Salzburg in Oostenrijk (Universität Mozarteum Salzburg).

Momenteel werkt ze in Londen, waar ze werkt aan haar Master’s Degree in Composing For Film and TV aan de Kingston University in Londen. Zuzanna won prijzen in meerdere regionale, nationale en internationale muziekwedstrijden, zowel als solist als in kamermuziek, waaronder de 2eprijs op Antwerpen Guitar Festival in 2017, de 1e prijs in Omiš Guitar Fest in Kroatië in de ensemblecategorie in 2016; 2e prijs op de 2e internationale wedstrijd voor jeugdgitaar voor de Karpaten, in Boedapest, Hongarije in 2013.

Ze heeft de prestigieuze Fahrenheit’s Scholarship (Stypendia naukowe Prezydenta Miasta Gdańska im. G. D. Fahrenheita) ontvangen, die wordt uitgereikt aan de beste studenten uit haar geboortestad Gdańsk die in het buitenland studeren. Naast het spelen en optreden als een klassieke gitarist, is Zuzanna ook een zangeres en maakt ze haar eigen liedjes en composities. Ze werkt samen met verschillende ensembles en muzikanten. In haar geboortestad organiseert ze concerten op sociale plaatsen als seniorenhuizen of sociale bibliotheken.


George Dimitrov – Jojo

George-Dimitrov op Twents Gitaarfestival

George Dimitrov – Jojo, geboren in Sofia in 2000, is een student van Prof. Paolo Pegoraro aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten Graz (KUG). Hij begon zijn klassieke gitaarstudies op 10 jarige leeftijd met Stolina Dobreva en Tsvetan Andreev aan de Nationale School voor Muziek “L. Pipkov “, Sofia, waar hij afstudeerde in 2018.George is de eerste prijswinnaar van vele klassieke gitaarcompetities. Onder de meest recente zijn de 1e Internationale Klassieke Gitaar Competitie “GuitArt”, Plovdiv, 2018; de Anna Amalia Competitie 2017, Weimar; de Grand Prix-winnaar van de wedstrijd en het beeld van de achting “L. Haralambiev “voor artistieke uitvoering tijdens de internationale gitaarwedstrijd 2017” Acad. Marin Goleminov “, Kyustendil; de 2016 Internationale Competitie voor Klassieke Gitaar “Andres Segovia”, Monheim am Rhein; het 2e Pleven Gitaarfestival; de EMCY Special Prize en de eerste prijs tijdens de XII International-competitie ‘Young virtuosos’, Sofia, onder anderen.

Jojo werd door veel eminente organisaties en culturele instellingen in Bulgarije erkend als een veelbelovend jong talent. Hij is de eerste jonge muzikant die werd geëerd met de Olga Kamburova Award tijdens de Bulgaarse jaarlijkse ceremonie “Musician of the Year”, 2017, gerund door de uitzending Allegro Vivace op de Bulgaarse nationale radio. De jonge gitarist heeft al zijn eerste CD opgenomen voor de Bulgaarse Nationale Radio die Trez Piezas Españolas uitvoert van Joaquin Rodrigo en La Catedral van Agustin Barrios – Mangoré.

Door de jaren heen was George een beursstudent van het Ministerie van Cultuur van Bulgarije, evenals van verschillende kunststichtingen die jonge talenten ondersteunen, zoals kunststichting “Stoyan Kambarev”, Yordan Kamdzalov Foundation, Dimitar Berbatov Foundation, Communitas Foundation. Als ontvanger van de speciale prijs voor kunst uitgereikt door de kunststichting Stoyan Kambarev, gaf George in 2017 zijn solodecorebuut met het beroemde Sofia Soloists Chamber Orchestra olv Prof. Plamen Djuroff.

George trad op als solist met orkest onder vele toonaangevende dirigenten zoals Prof Plamen Djuroff, Yordan Kamdjalov, Bernhard Steiner, Svilen Simeonov, Georgi Patrikov, Vesselin Baychev en in recital op vele festivals en muziekevenementen zoals de 2018 International Guitar Week , KUG; het 2018 International Festival Sofia Musical Weeks; de kunststichting Stoyan Kambarev jaarlijkse liefdadigheidsbal in Londen onder het beschermheerschap van ZKH Prins Kyril van Bulgarije; het XII International Festival “Moskou ontmoet vrienden”; de Internationale Festival Laureaten dagen “Katya Popova”, Pleven, onder anderen.Momenteel maakt George deel uit van het EuroStrings Young Stars uitwisselingsprogramma 2018/2019.


Viktor Đuknić

Viktor-Djuknic op Twents Gitaarfestival

Viktor Đuknić werd geboren in 1992 in Valjevo (Servië). Op 8-jarige leeftijd begon hij gitaar te spelen. Hij volgde basis- en voortgezet muziekonderwijs in de klas van prof. Milkica Ponjavic. In 2011 heeft hij zich ingeschreven in de Faculteit der Letteren in Novi Sad (Servië) in de klas van de heer Zoran Krajisnik. Hij rondde zijn Masters-studie op dezelfde faculteitin de klasse van prof. Srdjan Tosic af met de hoogste cijfers.

Tijdens zijn muziekopleiding won hij talloze internationale en nationale onderscheidingen. In 2014 won hij de eerste prijs op Tremolo-festival, Skopje (Macedonië) en werd hij uitgeroepen tot laureaat van dit festival. In hetzelfde jaar is hij beursgenoteerde van de ambassade van Azerbeidzjan, zoals de meest relevante solist van de Faculteit der Letteren in Novi Sad. In 2016 trad hij solo op met het koor van Faculteit der Letteren in Novi Sad met ” Romancero Gitano ” van componist M.C.Tedesko.

In 2017 won hij de eerste prijs op de internationale competitie in Tivat (Montenegro). In 2018 won hij de derde plaats op Guitar Art Festival in Belgrado (Servië), de eerste plaats op het International Guitar Festival in Kjustendil (Bulgarije), waar hij werd uitgeroepen tot laureaat van de competitie en het International Guitar Festival van de tweede prijs in Sarajevo (Bosnië en Herzegovina). Hij werkte met gerenommeerde professoren zoals Ernesto Bitetti, Roman Viazovskiy, Ištvan Roemer, Johannes Möller en anderen.

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]