Workshop Fingerstyle door Mart Hillen

Written by TGFPR. Posted in Workshops

Maart Hillen @ Twents GitaarfestivalEr zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen is er zo één.

Hij speelt de melodie en de baspartij, en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Of in de woorden van radio DJ Giel Beelen: ‘Je kunt het je niet voorstellen, maar dit gebeurt allemaal op één en dezelfde gitaar’.

In 2016 won Mart de theaterwedstrijd Rabo On Stage in Zutphen en de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam waarna hij speelde met ’s werelds beste akoestische gitarist Tommy Emmanuel. ‘Ik denk dat ik wel met pensioen kan’, was zijn uitspraak toen hij Mart hoorde spelen.

Mart Hillen:

“Mart Hillen, het jongste gitaarfenomeen van Nederland, geeft een workshop fingerstyle. In het eerste deel van de workshop neemt Mart je mee op een ontdekkingstocht in de wereld van het fingerstyle spel. Welke technieken zijn er? Hoe kies je een techniek die past bij het artistieke verhaal dat je wil vertellen? En wat is eigenlijk het verschil tussen fingerstyle en ‘gewoon’ gitaar spelen? En mochten er toch nog onderwerpen onderbelicht blijven, is er uitgebreid tijd om vragen te stellen aan Mart. Tot slot is er de mogelijkheid om één op één met Mart te praten en kan je zelf aan de slag gaan onder het toeziend oog van de meester om te ontdekken of te perfectioneren. Deze workshop is geschikt voor iedereen met interesse in fingerstyle. Ervaring is niet nodig, maar ook voor de ervaren speler zal er genoeg te leren zijn. Ook als je zelf geen gitaar speelt, maar wel bent geinteresseerd in Fingerstyle is deze workshop een aanrader.

Wanneer je zelf gitaar speelt verzoeken we je om je eigen gitaar mee te nemen naar de workshop.

Zaterdag 28 mei
14-16 uur
Kaliber Kunstenschool
Prijs: €25

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]