FINGERSTYLE SOLOGUITAR COMPETITION 2020

Het Twents Gitaarfestival – 2nd Fingerstyle Sologuitar Competition.

Al geruime tijd is de vermenging van muziekgenres op concertpodia en in studio’s normaliteit geworden. Het cross-over denken is heden ten dage alom vertegenwoordigd, waarin de stilistische grenzen van hetgeen dat conventioneel als goed en fout wordt bevonden tussen muziekrichtingen doorlopend worden verschoven. Vanuit de overtuiging dat het vrije muzikale experimenteren een van de grootste verworvenheden van onze tijd is, brengt het Fingerstyle genre vele belangrijke muziekrichtingen en speeltechnieken samen tot een geheel nieuwe cross-over. Het Twents Gitaarfestival biedt de breed geïnteresseerde gitarist een kans op erkenning en bekendheid van zijn spel onder het publiek in samenwerking met het Twents Gitaarfestival.

De stijl indicatie van de Fingerstyle competitie is in grote mate vrij om zodoende de deelnemers niet te vernauwen maar ze buiten de mainstream en ‘foutieve’ dogma’s te ondersteunen bij het ontwikkelen van een eigen stijl.

Dit concours is bedoeld voor amateurgitaristen, conservatoriumstudenten en professionele gitaristen van alle nationaliteiten.

De competitie bestaat uit twee rondes, waarvan in de eerste ronde video opnames online worden ingezonden. Uit deze inzendingen zal onze jury een selectie maken van 5 finalisten, die op zaterdag 9 mei via onze sociale media bekend zullen worden gemaakt. De finale wordt gehouden op zondag 24 mei 2020 op de Oude Markt in Enschede.

Programma eisen

Aanmelden kan vanaf 1 maart via het online inschrijfformulier op onze website. Daarbij moet je een video insturen van max. 10 minuten vrij programma. Aanmelden kan tot uiterlijk 6 mei.

Finale: 20 minuten vrij programma, waarvan tenminste een stuk in de Merle Travis-picking stijl moet zijn. Het is toegestaan om 10 minuten uit de eerste ronde ten gehore te brengen in de finale.

*Programma moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Elk muziekgenre zal mogen worden gespeeld. Voor een overwegend klassiek repertoire verwijzen wij naar onze klassieke competitie (Kaj’s guitarstore competitie).
  • Het gebruik van zang zal door onze jury niet worden meegenomen in de eindbeoordeling.
  • Het gebruik van loop systemen is niet toegestaan.
  • Alleen in de finale: ten minste een stuk in de Merle Travis-picking stijl.

Deelnamebedrag voor de finale is €20. Deelnamebedrag voor de finale is €20,- euro per deelnemer. Finalisten betalen dit bedrag bij aanmelding aan de balie op de dag van de finale.

Reglement
Bekijk hier het officiële reglement van de Fingerstyle Solo Guitar Competition

Jury
De jury zal bestaan uit gerenommeerde gitaristen en musici uit Europa, gespecialiseerd op dit betreffende vakgebied.

Prijzen
Eerste prijs: €500 + een optreden op de volgende editie van het Twents Gitaarfestival in 2021 (met een gage van €250 Incl. BTW)

Tweede prijs: €250

 

 

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]