Gábor Hart & Radu Vâlcu

Written by TGFPR. Posted in Archief 2019

EuroStrings Artist Concert (de Wonne)

Gábor-Hart op Twents GitaarfestivalGabor Hart, geboren op 28 september 1995 in Hongarije, is al sinds zijn jeugd in professionele muziek ondergedompeld. Hij begon gitaar te spelen op zijn elfde omdat hij werd geïnspireerd door rockmuziek en hij is trots te kunnen zeggen dat zijn muziek nog steeds door de rock wordt beïnvloed.

In 2010 werd hij toegelaten tot de Szeged Music Secondary School, waar hij een student was van Andrea Bozóki. Tijdens deze jaren werd hij hartstochtelijk verliefd op klassieke muziek. Sinds 2014 was hij student van de faculteit aan de Universiteit van Szeged, waar hij werd bijgestaan ​​door twee geweldige en getalenteerde leraren Dávid Pavlovits en András Csáki.

Hij speelt al sinds 2016 elektrische en klassieke gitaar en zelfs een banjo in het Szeged National Theatre. Hij geeft ook gitaarles en muziek in bijna alle leeftijden en meerdere muziekstijlen. Hij heeft in de omringende landen en op verschillende Hongaarse locaties en gitaarfestivals gespeeld. Gábor is ook actief in rock-/funk-/jazzbands en met veel kamerorkesten heeft hij zelfs het plezier gehad om jazzthema’s te spelen. Door de jaren heen heeft hij het geluk gehad van veleberoemde musici en gitaristen uit de hele wereld te leren.

Hij won de eerste plaats bij competities Temesvár, Alma Cornea Ionescu (2014), Topola, 2e bijInternational Guitar Competition (2014), Székelyudvarhely 7e. bij Terra Siculorum International Guitar Competition (2014), Szeged, 3e bijOrszágos Egyetemi Gitárverseny (2016), Nyiregyháza, 1e op Nationale jeugdgitaarcompetitie (2017) en 1e bij Szeged International Guitar Competition (2018).


Radu-Valcu op Twents GitaarfestivalRadu Vâlcu: Na verschillende prijzen te hebben gewonnen, waaronder de 1e prijs op Volos International Guitar Festival en de 1e prijs op het Terra Siculorum International Guitar Festival, werd hij een gevestigde naam in de klassieke gitaargemeenschap.

Hij werd geboren in Boekarest in 1989 en zijn eerste contact met muziek was op 7-jarige leeftijd toen hij viool begon te studeren. Kort daarna ontdekte hij klassieke gitaarmuziek waarop hij verliefd werd. Sindsdien is hij nooit gestopt met gitaarspelen.Zijn toewijding aan de klassieke gitaar weerhield hem er niet van het instrument vanuit een meer persoonlijk oogpunt te benaderen. Zijn authentieke visie onthult zowel grote waardering voor de klassieke gitaar en zijn traditie als openheid voor fusion en nieuwe stijlen en creëert unieke uitvoeringen in samenwerking met verschillende muzikanten.

 

 

 

 

 

Zondag 2 juni
14 uur, de Wonne
Entree: gratis!

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]