Gerhard Reichenbach

Written by TGFPR. Posted in Archief 2018

“ Sinds het moment dat ik jou interpretatie heb gehoord van deze muziek, maak ik mij geen zorgen meer over de toekomst van de gitaar” (Prof. Konrad Ragossnig, Wenen).

D’Addario artiest Gerhard Reichenbach behoort sinds een lange tijd tot een van de leidende Europese gitaar virtuosen. Hij is regelmatig uitgenodigd voor soloconcerten op internationale gitaarfestivals en hij heeft gespeeld in prestigieuze concertgebouwen. Bijvoorveeld de Berliner Phillharmonie en the International House of Music in Moscow. Samen met orkest heeft hij vele bekende, maar ook minder bekende concerten gespeeld. Zoals het Concerto op.77 van Gerhard Drozd of the Concerto for guitar and chambermusic van Boris Asaffiev. Experts en reviews prijzen zijn instrumentale behendigheid, zijn podium-performance en (vmet name in zijn vermetele transcripties van de muziek van J.S.Bach) de buitengewoonlijke helderheid in zijn polyfonische structuur op de gitaar. Zijn laatste solo album, een LP/video opname van Bachs piano partitas 1&3, is beoordeeld in de reviews als  “een album dat in elke collectie van een gitarist behoord” (Akustik Gitarre). De wereldberoemde clavecimbel speler en piano virtuoos Andreas Staier zegt over dezelfde opname: “ een erg interessante opname die ik erg leuk vind, de muziek is levendig gefrasseerd en met intelligentie.”

Gerhard Reichenbach organiseert ook festivals (Vissani Guitar Festival Greece, Thessaloniki Guitar Club, Internationales Bergisches Gitarrenfestival, Gitarre Wuppertal 1.0) en is een gepassioneerde docent. Zijn studenten winnen regelmatig prijzen bij internationale competities en hebben succesvolle carrières als docenten, universitaire docenten en als uitvoerende artiesten.

Na een periode van doceren op de Franz Liszt Acedemy in Weimar en op State Conservatory Thessaloniki in Greece, is hij in 2009 aangesteld als professor op de University of Music Cologne (Keulen). Hij is in de prijzen gevallen met de Cultural Award van de stad Velingrad (Rhodopes,Bulgaria) voor zijn culturele activiteiten in de Balkan landen en met de Enno Springmann Cultural Award van de stad Wuppertal in Duitsland.

Zondag 13 mei
16:30 uur Arkezaal
Prijs:
€ 15 incl. servicekosten

 

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]