Gitaar in de klas

Written by TGFPR. Posted in Workshops

Gitaar in de klas Rabo Eén van de bijzondere activiteiten van het Twents Gitaarfestival die veel lof en belangstelling oogst is het project ‘Gitaar in de klas’.

Op 10 december 2019 heeft het Stimuleringsfonds Rabobank Enschede-Haaksbergen besloten de aanvraag voor ‘Gitaar in de klas’ te honoreren en een donatie van 1.500 euro toe te kennen. De cheque werd op 17 februari 2020 door de heer Henk Roekevisch namens het Stimuleringsfonds overhandigdaan het bestuur van de Stichting Twents Gitaarfestival. De bijdrage zal besteed worden aan de aanschaf van zes lesgitaren en het resterende bedrag kan binnen het project besteed worden aan honoraria voor gitaarleraren. Overige deel van de kosten voor gitaarleraren wordt gefinancierddoor Eurostrings, het Europese samenwerkingsverband tussen 17 gitaarfestivals waarinhet Twents Gitaarfestivalreeds een aantal jaren de Nederlandse partner is.

In totaal is er nu budget voor lessen op vier Enschedese basisscholen: OBS Park Stokhorst, CBS Anna van Buren, OBS de Esmarke en OBS Het Pathmos.Vorig jaar is ‘Gitaar in de klas’ als pilot aan enkele scholen aangeboden. Kinderen, leerkrachten en ouders reageerden erg enthousiast. Dit jaar hadden zich 13 scholen aangemeld, door loting is uiteindelijk bepaaldwelke vier scholende gelukkigen waren. Om hen voldoende aandacht te kunnen geven worden de lessen in groepjes van maximaal 10 kinderen gegeven, door goede gitaarleraren die ervaring hebben met lesgeven aan jonge kinderen. De kinderen krijgen aan het begin van de les gelijk een gitaar in handen en gaan aan de slag zonder dat zij muziek leren lezen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Twents Gitaarfestival Sponsor search
Stad Enschede
 
 
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
Rabobank_Logo
 
kaliber kunstenschool
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue