Herfstwandeling met gitaarconcert

Written by TGFPR. Posted in Archief 2021

Een gevarieerd en virtuoos programma om heerlijk bij weg te dromen na een fijne herfstwandeling.

Pim WeierinkHet concert laat u kennis maken met de klassieke gitaar. Als een rode draad zal de wandeling en het reizen centraal staan. De wandelingen die Barrios maakte door Zuid-Amerika en die hem inspireerde zijn meesterwerken te schrijven, de wandeltocht die Bach aflegde om Buxtehude te horen spelen en het wonderkind Mozart dat nooit anders heeft gekend dan op reis te zijn hebben onherroepelijk haar stempel gedrukt op de muziekgeschiedenis. Daarnaast weet Pim als Allround Gitarist als geen ander een brug te slaan tussen de klassieke en de fingerstyle gitaar.

Pim Weierink ontdekte op jonge leeftijd zijn liefde voor klassieke muziek. Op 17 jarige leeftijd werd hij al aangenomen aan het ArtEZ conservatorium te Enschede. Met 21 jaar behaalde hij zijn Bachelor of Arts inclusief een minor jazz gitaar. In 2014 volgde hij een half jaar de Master of Arts aan het Prins Claus conservatorium te Groningen. Sindsdien is Pim als allround gitarist, multi-instrumentalist, componist, arrangeur, sessiemuzikant actief in binnen en buitenland. Als gitaardocent, bandcoach en ensembleleider is Pim werkzaam op verschillende muziekscholen in Duitsland.

In 2019 werd hij aangesteld als Artistiek Directeur bij het Twents Gitaarfestival. In de jaren die volgde vloog hij heel Europa door om in samenwerking met het EuroStrings platform concerten, masterclasses en workshops de realiseren. In het kader van het Twents Gitaarfestival, dat zal plaatsvinden op 22, 23 en 24 Oktober in Enschede, is in samenwerking met Koetshuis Hof Espelo een concert georganiseerd in combinatie met een herfstwandeling in deze prachtige omgeving. De wandeling zal in groepsverband plaatsvinden en zal worden begeleidt door gidsen van Hof Espelo. Na de wandeling is het tijd voor koffie/thee en aansluitend zal het concert plaats vinden in het Koetshuis.

Aanmelden is nodig i.v.m. het beperkt aantal plaatsen. Dit kan via de knop op deze pagina. Na aanmelden ontvangt u binnen enkele dagen een bevestiging met de exacte startlocatie en tijd.

 

Klik hier voor onze corona maatregelen!

 

Zondag 17 oktober
10:30 uur: start wandeling
Tickets: €5 voor donateurs Hof Espelo, €10 voor niet donateurs. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Aanmelden via de website van Hof Espelo

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]