Inaugural EuroStrings Compositiewedstrijd Winnaar, 2018-19

Written by TGFPR. Posted in Nieuws

Met genoegen kondigen we aan dat Nicolas Kahn (Frankrijk) de winnaar is van de eerste EuroStrings Compositiewedstrijd.

Nicolas Kahn EuroStrings Compositiewedstrijd

Zijn prijswinnende werk, een reeks miniaturen, is getiteld Les Arcanes. Sergio Assad, een ambassadeur van EuroStrings en lid van de wedstrijdjury, omschrijft ze als ‘aantrekkelijk, rechtstreeks naar ons onderbewustzijn als klassieke gitaristen. Deze set miniaturen echoot geluiden die zijn ingebed in onze herinneringen.’

Als winnaar ontvangt Kahn een geldprijs van € 1500,-, een HD-video-opname en publicatie op het EuroStrings-kanaal door EuroStrings Editions.

Het winnende werk wordt gespeeld in de VS en Azië door de winnaar van de EuroStrings Guitar Competition 2018/19, wordt uitgevoerd in minimaal 6 landen in Europa, wordt in première genomen in de Musikverein Wenen tijdens het International Guitar Festival Rust in Oostenrijk op 18 april en zal het vaste stuk worden in de finale van de 2e EuroStrings Guitar Competition in Londen als onderdeel van de Guitar Guitar Summit van de International Guitar Foundation (18 – 21 juli 2019).

De jury bestond uit Sergio Assad, Nina Šenk, Stephen Goss, Brian Head en David Pavlovits. De wedstrijd ontving 57 inzendingen uit 22 landen over de hele wereld. De competitie werd opgezet om nieuw repertoire voor de klassieke gitaar aan te moedigen en om opkomende componisten van welke leeftijd dan ook te promoten, waarvan de werken nog geen internationale erkenning hebben gekregen. De composities ingezonden door de andere finalisten en semi-finalisten zullen ook worden gepubliceerd door EuroStrings Editions.

De finalisten van de competitie zijn: Mykhailo Chedryk (Oekraïne) en Georgi Dimitrov (VS / Bulgarije). De halve finalisten zijn: Mickael Luis (Nederland), Lukáš Sommer (Tsjechië), Rafael Marino Arcaro (VK), Fotis Koutsothodoros (Griekenland), Mauro Godoy Villalobos (Zweden), Daniele Fabio (Italië), Maja Matić (Nederland), Matic Smolnikar (Slovenië).

INNOVATIEF ONLINE STEMSYSTEEM

We zijn trots om aan te kunnen kondigen dat met het oog op EuroStrings Composition Contest een objectief en anoniem stemplatform is gecreëerd. Het is een veilige, cloudgebaseerde, mobielvriendelijke en gebruiksvriendelijke app. Het wordt momenteel ontwikkeld voor gebruik door elke wedstrijd / elk festival om een ​​eerlijk stemsysteem voor concurrenten te garanderen.

OVER DE WINNAAR

Gitarist, docent en componist, Nicolas Kahn behaalde zijn Bachelor of Music aan de Sorbonne University (muziek en musicologie) en zijn Master’s degree (musicologie) aan de EHESS in Parijs, waar hij aan het creatieve muzikale proces werkte.

Hij studeerde klassieke gitaar bij James Szura aan het conservatorium van Metz en Gerard Abiton aan het conservatorium van Orléans. Hij studeerde cum laude solo- en ensemblewerk met een onderscheiding en een lerarendiploma. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij gitaristen zoals Atanas Ourkouzounov, Roberto Aussel en Claudio Marcotulli.

Met zijn Kantiga Alteli-ensemble (stem, gitaar, viool en percussie) bracht Nicolas Kahn in 2013 een EP uit en in 2017 een volledig album. Het ensemble geeft concerten in Frankrijk en Europa en won de internationale Den Bosch Toonzaalprijs in Amsterdam.

Als componist zijn zijn werken gepubliceerd door de toonaangevende uitgever ‘Les productions d’Oz’ in Quebec. Hij woont in Parijs en verdeelt zijn tijd tussen lesgeven, optreden en compositie.

PRIJZEN VAN DE JURY

‘Les Arcanes doet een beroep op ons onderbewustzijn als klassieke gitaristen. Deze set miniaturen echoot geluiden die zijn ingebed in onze herinneringen.’ – Sergio Assad

‘Nicolas Kahn creëert een prachtige sfeer en, nog belangrijker, een sublieme mix van verschillende muzikale elementen gedurende deze miniaturen.’ – Nina Šenk

‘In Les Arcanes harmoniseert Nicolas Khan met succes de verbeelding, techniek en idioom in gelijke mate. Hij bereikt een indrukwekkend evenwicht tussen ambacht en ideeën, traditie en subversie. ‘- Stephen Goss

‘Les Arcanes creëert een levendig, denkbeeldig landschap en stelt de uitvoerder in staat ongewoon agentschap te vormen bij het construeren van de vorm.’ – Brian Head

‘De eerste EuroStrings Compositiewedstrijd had een zeer hoog professioneel niveau, met een unaniem besluit van de jury voor de winnaar, Les Arcanes van Nicolas Khan.’ – David Pavlovits

Nieuwsbrief ontvangen?

Twents Gitaarfestival Sponsor search
Stad Enschede
 
VSBfonds
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
Rabobank_Logo
 
kaliber kunstenschool
 
Provincie Overijssel Logo
 
WAK-Logo
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

[custom-facebook-feed]