Johannes Möller

Written by TGFPR. Posted in Archief 2017

Johannes Möller onderscheidt zich als een progressieve muzikant die trouw blijft aan de traditie die hem voort heeft gebracht. Het laatste heeft ervoor gezorgd dat hij veel erkenning kreeg in de klassieke muziekwereld. Zo kreeg hij onder andere prijzen van de meest prestigieuse scholen in de wereld (Royal College of Music, London en het Conservatorium van Amsterdam), internationale gitaarcompetities (Inclusief de welbegeerde Guitar Foundation of America prize), en zelfs een gravering van zijn naam in de muur van het Concertgebouw in Amsterdam. Al deze dingen zijn een indicatie van het muzikale kaliber dat we verwachten van een internationaal concertgitarist, toch is Johannes Möller hoofdzakelijk bekend vanwege andere talenten buiten zijn uitstekende optredens.

Het verwerven van zijn vaardigheden, zowel het optreden als componeren op een jonge leeftijd en in een vrije zetting, voorziet Johannes van de hoog karakteristieke en eigenaardige stem die veel luisteraars over de hele wereld zijn gaan bewonderen. Het is duidelijk dat er een instinctieve drag was om te muziek te creëren, wat uiteindelijk naar dit pad heeft geleidt. Met deze beginselen is Johannes een Icoon geworden van de 21e eeuw in het maken van muziek.

Door compositie vond Johannes Möller zijn muzikale grondslag. Toen hij 14 jaar was had hij al de aandacht getrokken van Zweedse topmuzikanten die vervolgens het werk van de jonge Johannes op hebben genomen in de studio. Terwijl zijn verlangen naar muzikale creativiteit groter werd, werd ook zijn verlangen naar wereldmuziek groter, met in het bijzonder de muziek uit India en uit het verre oosten (o.a. China). Hij besloot om toe te treden tot een groep mensen die invloeden van verschillende delen van de wereld willen samenvoegen tot een artistiek poject. Het is het karakter van de 21e eeuw dat Johannes in de schijnwerpers heeft gebracht. Een kwaliteit dat opgevallen is bij vele anderen van zijn generatie.

Met werken van: Möller, Barrios-Mangoré en Domeniconi

27 mei 20:00u
Arkezaal
€ 24,-

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]