Judicaël Perroy

Written by TGFPR. Posted in Concerten, Concerten Vrijdag 31 mei 2019

Judicaël Perroy is wereldwijd bekend geworden als een buitengewone virtuose klassieke gitarist en muzikant met veel prijzen op zijn naam. In 1997 won hij de prestigieuze eerste prijs op de 15e editie van de internationale competitie en conventie van de Guitar Foundation of America.

Judicaël Perroy Twents Gitaarfestival EnschedeDit leverde Judicaël Perroy een tour op door de United States en Canada met meer dan 60 concerten en masterclasses. Tussentijds gaf hij ook nog verschillende concerten in Frankrijk waar zijn optredens live werden uitgezonden op France-Musique, gevolgd door vele recital tours over de hele wereld.

Geboren in 1973 in Parijs, begon Judicaël Perroy met gitaar spelen toen hij 7 jaar oud was op het Conservatoire Municipal Inter-districts van Parijs. Hij studeerde bij Delia Estrada en Raymond Gratien op het Ecole Nationale d’Aulnay-sous-Bois, waar hij met lof slaagde. Toen hij 11 was, trad hij op als solist in 2 concertos can Vivaldi met Ensemble Instrumental du Mans, onder leiding van André Girard en vervolgde zijn studie met Roberto Aussel en Daniel Lavialle. Met 14 jaar won hij de 2e prijs op het internationale gitaarconcours van Ile de France. In 1992 won hij de grote prijs en de publieksprijs op de 15e editie van het gitaarconcours René Bartoli, met unaniem besluit van de jury. 1994 ontving hij Licence de Concert van Ecole Normale de Musique in Paris van de klas van Alberto Ponce’s, later dat jaar ontving hij de eerste prins voor de 7e editie van de 7th International Competition of Bourg-Madame, waarbij de uiteindelijke stemming door het publiek werd gedaan. In 1996 was hij de eerste prijswinnaar van zijn afstudeerklas op het National Conservatory of Music and Dance in Paris (het Conservatorium in Parijs).

2017 startte Judicaël Perroy met een nieuwe CD voor Contrastes Records met een geweldige kritische bijval van de muziek van o.a: Heitor Villa-Lobos, Alexander Scriabin, Toru Takemitsu, Manuel Ponce, and Fernando Sor. Mr. Perroy start zijn US tour in recital met de snel opkomende Amerikaanse mezzosopraan en Deutsche Grammophon artiest Angela Brower, als onderdeel van Tucson Classical Guitar Society Series, gevolgd door optredens in Los Angeles, Phoenix, Tempe, and Flagstaff, Arizona; Austin, TX; Miami and Tallahassee, Florida; Chattanooga, Tennessee, en eindigt had jaar met lesgeven op het San Francisco Conservatory of Music. In Canada zal hij optreden voor de Edmonton en Calgary Guitar Societies en in Europa zal hij optreden bij veel prominente festivals en keert terug naar Polen, Duitsland (Koblenz Guitar Festival), Spanje, Hongarije, Roemenië, Slovenië en dit jaar naar ons festival in Nederland.

Tijdens zijn GFA overwinnings tour, nam Mel Bay Publications zijn live concert in Lubbock (Texas) op en publiceerde het concert. Na zijn tour, kregen zijn CD’s met de titel “Aspen Suite” en zijn eerdere CD, via het franse label QUANTUM een hoge prijs en won hij 5 Diapasons, uitgereikt door Diapason Magazine en is de CD opnieuw uitgebracht op Bayard Musique recording label in 2008. Judicaël Perroy heeft 2 nieuwe CD’s opgenomen voor dit label inclusief een CD met fluitist Florence Bellon en een andere met harpist Joanna Kozielska. Meer recentelijk heeft hij een hele Bach CD opgenomen voor het label Naxos waar een indrukwekkende en niet eerder gehoorde weergave van Bach’s 2e keyboard partita transcriptie te horen is voor klassiek gitaar. In 2016 heeft hij een nieuwe CD opgenomen van Ponce’s muziek uitgebracht door Naxos, waar ook de première van Sonata nr. 2 opstaat. Ook heeft hij nog een CD uitgebracht voor Contrastes Records met de titel “Paris est une solitude peuplée”.

 

Vrijdag 31 mei
20 uur Arkezaal

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Stad Enschede
 
 
 
 
Jan Zonjee
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

17 hours ago

Schrijf je ik voor FESTIVAL GITAAR ENSEMBLEDAG 🎶 2019

Zaterdag 1 juni vindt in Enschede Gitaar Ensembledag plaats. Een hele dag muziek maken samen met anderen in één van de vijf ensembles.

De ensembledag is voor gitaristen van alle niveau’s, dus ook voor gitaardocenten! De ensembles repeteren die dag onder leiding van ervaren ensembleleiders. Ook is er een muzikale verrassing voor de deelnemers. Als afsluiting is er aan het einde van de middag een concert. Daarin laten de vijf ensembles horen waar ze die dag samen aan hebben gewerkt.

Voor de Festival Ensembledag geef je je individueel op. Aan de hand van de ingevulde vragenlijst wordt je ingedeeld in één van de ensembles. De bladmuziek volgt per mail.

De deelname per persoon bedraagt €15.

Inschrijven kan via deze link
https://www.egta.nl/inschrijving-festival-ensembledag-van-start/
... See MoreSee Less

View on Facebook

19 hours ago

Blues Workshop gegeven door Raymond Nijenhuis.
De afgelopen jaren heeft Raymond Nijenhuis een vaste plaats op ons festival verworven. Door zijn 25 jarige carrière als podiumartiest en leraar is hij een expert in American Root Music. Dit jaar wil hij zich op de blues richten.

Blues workshop (groep) voor beginners:
Zaterdag 1-06-2019, 13:30 uur locatie ArtEZ
Als je nieuw bent in de wereld van de blues, maar er wel in geïnteresseerd bent ben je in deze workshop op je plaats. In deze 60 minuten durende les zal Raymond je verschillende begeleidingstechnieken leren, zoals de Shuffle en Swing-Blues.

Blues workshop (groep) voor gevorderden:
Zaterdag 1-06-2019, 15:00 uur Locatie ArtEZ

In aansluiting op deze 60 minuten durende workshop leer je een paar meer geavanceerde begeleidingstechnieken, door je aandacht te richten op Fingerstyle. Je leert blues grooves spelen á la Gary Clark Jr., Lightnin’ Hopkíns of John Lee Hooker.
... See MoreSee Less

View on Facebook