Julia Trintschuk & Katarzyna Smolarek

Written by TGFPR. Posted in Archief 2019

EuroStrings Artist Concert (Dutch Music Barn, Markelo)

Julia-Trintschuk op Twents GitaarfestivalJulia Trintschuk begon op haar vierde met gitaar spelen met haar vader Anatoli Trintschuk. Op de vroege leeftijd van 6 jaat werd ze een student van Prof. Mario Sicca in Stuttgart. Later studeerde ze bij Martin Wiedmann, prof. Johannes Monno, Ivo en Sofia Kaltchev, en Mateus dela Fonte.Gedurende deze tijd ontving ze vele prijzen en nam ze deel aan vele competities (bijvoorbeeld Jugend musiziert, International Llobet Competition Barcelona, ​​Forum Gitarre Wien, Deutscher Musikwettbewerb, International Bach Competition Reisbach). Het afgelopen jaar won ze de Grand Prix en eerste prijzen op de International Bratislava Guitar Youth Competition, de Hannabach-competitie, de Heinrich Albert Guitar Competition, Montenegro InternationalHeinrich Albert Guitar Competition, Montenegro International Guitar Competition, evenals de speciale prijs voor de beste interpretatie van romantische muziek in het Forum Gitarre Wien.

Ze ontving masterclasses bij Pepe Romero, Scott Tennant, William Kanengiser, Matthew Greif, John Dearman, Johannes Tonio Kreusch, Dimitri Illarionov, Celino Romero, Lito Romero, Judicael Perroy, Gerald Garcia, Dale Kavanagh, Roland Dyens en andere belangrijke persoonlijkheden van de internationale klassieke gitaargemeenschap.

Julia lanceerde haar uitvoerende carrière op 16-jarige leeftijd met het bekende “Concierto de Aranjuez” voor gitaar en orkest van Joaquin Rodrigo en speelde als solist en kamermusicus over de hele wereld, zoals Mexico, Rusland, Polen, Slowakije, Italië, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Nederland. In mei 2017 kwam haar debuut-cd uit. Sinds 2017 is ze een “Savarez-artiest” en gebruikt ze de tekenreeks “Cantiga Creation 510 MJ”.


Katarzyna Smolarek op Twents GitaarfestivalKatarzyna Smolarek is een Poolse gitarist geboren in 1995. Ze begon op 8-jarige leeftijd gitaar te spelen. Ze studeerde klassieke gitaar in Poolse muziekscholen met professor Lidia Przyłęcka en professor Ryszard Bałauszko. In 2015 begon ze haar bachelor aan de Mozarteum-universiteit in Salzburg bij professor Marco Diaz-Tamayo.Ze ontving meer dan 20 prijzen op nationale en internationale wedstrijden waarvan de belangrijkste zijn:

 • 2eprijs op het Internationales Gitarrenfestival des Kunstinstituts BAJA w Templinie (Duitsland) in 2007
 • 1eprijs in 2009 op het International Guitar Festival in Trzęsaczu (Polen)
 • tweemaal 3e prijs op het Czesława Droździewicz International Guitar Festival in Krynica- Zdrój (Polen) in 2010 en in 2012
 • 3eprijs op het Transilvanian Guitar Festival in Cluj-Napoca (Roemenië) in 2012
 • 3eprijs op de internationale gitaarwedstrijd “Forum Gitarre Wien” – jeugdafdeling in Wenen (Oostenrijk) in 2012
 • 2e prijs op de internationale gitaarwedstrijd “Cithara Ignea” in Żory (Polen) in 2016
 • 1e prijs in 2016 op de Sydney Eistedfodd Guitar Competition in Sydney (Australië)
 • 2e prijs op de L. Luthier-wedstrijd in Bratislava (Slowakije) in 2016
 • 2eprijs op de Salzburg Guitar Fest-wedstrijd in 2017
 • 1eprijs in 2017 bij de Sinaia Guitar Competition (Roemenië)
 • 2eprijs in Concurso Musical Dr. Luis Sigall (Chili) in 2017
 • 1eprijs in 2017 op het Sanremo International Guitar Festival (Italië)
 • 2eprijs op de “51e Concorso Internazionale di Chitarra Classica Michele Pittaluga” in Alessandria (Italië) in 2018
 • 2eprijs bij de ‘Young Talents’ International Guitar Competition in Uppsala, Zweden

Donderdag 31 mei
11 uur
Entree: gratis!

Dutch Music Barn – Groenlandsdijk 8, Markelo

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]