Marcell Nickmann

Written by TGFPR. Posted in Archief 2021

Marcell Nickmann at Twents Gitaarfestival 2021Marcell Nickmann werd geboren in Boedapest, Hongarije en begon op 14-jarige leeftijd met klassieke gitaar spelen bij zijn eerste leraar, Sándor Árok.

Hij behaalde al snel succes in regionale en nationale competities en won verschillende eerste prijzen die hem kansen boden, zoals een optreden met het Oostenrijks-Hongaarse Haydn Chamber Orchestra in hun matineeserie. In 2016 begon hij te studeren bij Andrea Bozóki aan de Muziekfaculteit van de Universiteit van Szeged. Sinds 2018 werkt hij samen met Dávid Pavlovits. In 2019, na het afronden van zijn bachelordiploma, won Marcell Nickmann de derde prijs in de Tallinn International Guitar Competition en de tweede prijs in de Harmonia Cordis International Guitar Competition.

Marcell Nickmann is betrokken bij hedendaagse muziekprojecten die in verschillende kamerformaties spelen. In februari 2019 ging hij in première met Claude Viviers Pour guitare in Hongarije en met zijn duopartner, de gitarist Dóra Cserenyec, gingen ze in première met Salita in discesa – een microtonaal werk voor hen geschreven door de elektro-akoestische componist Ákos Nagy. In 2020 ging Marcell Nickmann niet alleen door met het in première gaan van stukken in Hongarije met Dóra Cserenyec, en vertolkte hij Karlheinz Stockhausen’s Tierkreis, maar hij begon zich te concentreren op oude muziek, waarbij hij onlangs de werken van de Franse barokcomponist Louis Couperin transcribeerde. In oktober 2020 won Marcell Nickmann de eerste prijs in de Szeged International Guitar Competition.

2021, Hongarije – winnaar Szeged International Guitar Festival 2020, Hongarije

Zaterdag 23 Oktober
17:00 uur
De Boei
gratis entree / vrije gift
reserveren niet mogelijk vol=vol

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]