Gitaarles / Masterclass – Krijg les van een beroemde gitarist!

De artiesten die tijdens het Twents Gitaarfestival de concerten verzorgen, geven ook gitaarlessen. Deze zijn ook openbaar voor toeschouwers!

Dit jaar is het ook mogelijk om de lessen online te volgen.

Voor de les is het handig als je van te voren een stuk hebt ingestudeerd die je goed beheerst, die je kan laten horen tijdens de les en waar je samen aan kan werken. Iedereen, ongeachte leeftijd of niveau, kan deelnemen. Het is fijn als je de bladmuziek meeneemt naar de les.


Carlo Marchione @ Twents GitaarfestivalCarlo Marchione

Carlo Marchione, winnaar van zeven grote prijzen op international wedstrijden, maakte deel uit van de kopgroep van klassieke gitaristen van de laatste 30 jaar. Carlo trad op als solo gitarist, met orkesten en kamermuziekensembles.

Tegenwoordig is hij professor en geeft hij regelmatig masterclasses bij verschillende Europese conservatoria en vaste gast op festivals in heel Europa. Voor zijn uitstekende bijdrage aan de ontwikkeling van de gitaar, in 2017 is hij bekroond met een van de meest prestigieuze internationale prijzen voor de didactiek, de Gouden Gitaar.

Carlo Marchione:
”Wie besluit deel te nemen aan mijn gitaarles/masterclass kan rekenen op een absoluut professionele, maar niet pedante benadering van het onderwerp. Mijn filosofie is om de student te inspireren om het werk alleen voort te zetten en hem, om dit te doen, informatie te geven die niet alleen nuttig kan zijn voor het stuk dat hij in de les presenteert, maar voor alle andere stukken die hij besluit te bestuderen. Zoals Confucius zou zeggen: Geef een man een vis en je geeft hem een dag te eten; leer hem vissen en je voedt hem voor het leven”

Kaliber Kunstenschool


Lovro Peretić @ Twents GitaarfestivalLovro Peretić

Lovro Peretić (1995) is een internationale prijswinnaar als klassiek gitarist uit Zagreb (Kroatië) en woont momenteel in Genève (Zwitserland) waar hij studeert bij Judicaël Perroy (die in 2019 nog een concert gaf op het TGF red.) op de Haute Ecole de Musique Genève. Hij is begonnen met gitaar spelen op jonge leeftijd en had les bij prof. Xhevdet Sahatxhija. Daarna studeerde hij af op de musicacademie in Zagreb in de klas van prof. Darko Petrinjak, waarna hij één jaar als uitwisselingsstudent studeerde op de school L’École Supérieure Musique et Danse Hauts-de-France in Lille (Frankrijk) met prof. Judicaël Perroy.
Lovro wordt beschouwd als één van de leidende gitaristen van de jonge generatie gitaristen, wat wordt bevestigd door de resultaten van vorige competities.

In 2020 won hij de 3e EuroStrings competitie wat hem de mogelijkheid gaf tot vele concerten en masterclasses in heel Europa, waaronder dit jaar het Twents Gitaarfestival, Azië, en Amerika.
Naast dat hij optreed als solist, speelt hij ook in verschillende kamermuziek ensembles, waarvan één van de meest significante het duo met violiste Katarina Kutnar is en het gitaartrio Evocación, waarmee ze recent hun eerste album hebben uitgebracht genaamd Evocación. Als solist heeft hij samengewerkt met het Symfonie Orkest van de Kroatische radio en tv en het Dubrovnik symfonie Orkest Zagreb.

Lovro Peretić:
„Tijdens de gitaarles zal Lovro je helpen om je gitaarspel te verbeteren, door o.a. te werken aan zowel de linkerhand als de rechterhand techniek, het vergroten van effectiviteit tijdens het spelen, en helpt hij je bij het ontwikkelen van je eigen muzikale ideeën. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de les bij Lovro. Of je nou beginner, gemiddeld of gevorderd bent, de les is voor iedereen geschikt! Lovro Peretić is een klassiek gitarist en de winnaar van de 3e EuroStrings gitaarcompetitie.“

 

Kaliber Kunstenschool

Klik hier voor onze corona maatregelen!

Nieuwsbrief ontvangen?

Twents Gitaarfestival Sponsor search
Stad Enschede
 
VSBfonds
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
Rabobank_Logo
 
kaliber kunstenschool
 
Provincie Overijssel Logo
 
WAK-Logo
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

[custom-facebook-feed]