Masterclass – Krijg les van een beroemde gitarist!

De artiesten die tijdens het Twents Gitaarfestival de concerten verzorgen, geven ook masterclass. Deze masterclasses zijn ook openbaar voor toeschouwers!

Dit jaar is het ook mogelijk om de masterclasses online te volgen.


Anabel Montesinos at Twents GitaarfestivalAnabel Montesinos

, de jongste winnaar (met een leeftijd van 17 jaar oud) van de Francisco Tárrega International GuitarCompetition in Spanje, een leidend figuur binnen de klassieke gitaarwereld. Als winnaar van meer dan 10 eerste prijzen in belangrijke gitaarcompetities zoals de Michele Pittagluga en de Citá di Alessandria, heeft concerten verzorgd over de hele wereld. Ze debuteerde in de Carnegie Hall in 2011, ze heeft het Concierto de Aranjuez van J. Rodrigo opgevoerd op de Potsdam “open air concerts” in Berlijn voor een publiek van meer dan 4000 mensen en heeft opgetreden met orkesten zoals de Philharmonie van Turijn in Italië en Simón Bolivar Symphony Orchestra in Venezuela. Anabel Montesinos heeft opnames gemaakt voor het label Naxos, en haar eerste CD werd gekozen als onderdeel van het muziekprogramma voor intercontinentale vluchten van de British Airways. Haar albums worden geprezen door de internationale pers, die met name de schoonheid, frisheid en virtuositeit van haar interpretaties benadrukt. Op het Twents Gitaarfestival zal Anabel werken spelen van onder andere Ponce, Lauro, Barrios en Villa-Lobos. Anabel speelt op een Steve Connor gitaar en is een Savarez Artiest.

Vrijdag 22 oktober en Zaterdag 23 oktober
Kaliber Kunstenschool


Mateusz Kowalski at Twents GitaarfestivalMateusz Kowalski

De Poolse gitarist Mateusz Kowalski (1995) is een aanstormend talent op het wereldwijde gitaarpodium, aangeprezen door ClassicalGuitar Magazine als ‘spectaculair’ muzikant met zijn ‘adembenemende’ interpretaties. Zijn repertoire bestaat uit stukken van verschillende tijdperken – van de renaissance tot moderne composities, geïnterpreteerd op een historisch correcte wijze.
Mateusz werd geboren in Koszalin in 1995. Hij begon met gitaar spelen op een leeftijd van 7 jaar en de 12 daaropvolgende jaren studeerde hij onder supervisie van Dariusz Schmidt in de Grażyna Bacewicz State Music School Complex in Koszalin (diploma met lof). Hij ontwikkelde zijn vaardig heden door verschillende studies en masterclasses bij gerennomeerde muzikanten zoals Sérgio Assad, OsarGhiglia, Zoran Dukić, Alvaro Pierri, Łukasz Korapoczewskien Paul O’Dette.
Naast zijn werk als uitvoerend musicus is Mateusz erg actief als pegadoog. Hij heeft masterclasses gegeven bij gitaarfestivals in Szeged (Hongarije), Rust (Oostenrijk) en Qingdao (China). Sinds oktober 2019 geeft hij les aan de Frederic Chopin University of Music in Warsaw.

Zaterdag 23 oktober
9:30 – 12:30 uur
Kaliber Kunstenschool

Klik hier voor onze corona maatregelen!

Nieuwsbrief ontvangen?

Twents Gitaarfestival Sponsor search
Stad Enschede
 
VSBfonds
 
 
 
Egta
 
 
 
 
Rabobank_Logo
 
kaliber kunstenschool
 
Provincie Overijssel Logo
 
WAK-Logo
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

[custom-facebook-feed]