Masterclass

Gerhard Reichenbach

Gerhard Reichenbach behoort sinds een lange tijd tot een van de leidende Europese gitaar virtuosen. Hij is regelmatig uitgenodigd voor soloconcerten op internationale gitaarfestivals en hij heeft gespeeld in prestigieuze concertgebouwen. Gerhard Reichenbach organiseert ook festivals (Vissani Guitar Festival Greece, Thessaloniki Guitar Club, Internationales Bergisches Gitarrenfestival, Gitarre Wuppertal 1.0) en is een gepassioneerde docent. Zijn studenten winnen regelmatig prijzen bij internationale competities en hebben succesvolle carrières als docenten, universitaire docenten en als uitvoerende artiesten. Na een periode van doceren op de Franz Liszt Acedemy in Weimar en op State Conservatory Thessaloniki in Greece, is hij in 2009 aangesteld als professor op de University of Music Cologne (Keulen). Hij is in de prijzen gevallen met de Cultural Award van de stad Velingrad (Rhodopes,Bulgaria) voor zijn culturele activiteiten in de Balkan landen en met de Enno Springmann Cultural Award van de stad Wuppertal in Duitsland.


Volker Niehusmann

Volker Niehusmann ontving zijn opleiding bij Prof. Hans Gräf aan de Folkwang Hochschulein Essen. Nadat hij zijn graad in kamermuziek cum laude had behaald, en zijn examens als uitvoerend musicus, won als gitarist de eerste prijs van de internationale gitaarcompetitie in Bubenreuth.Verder won hij de culturele prijs van de stad Essen en was hij muzikaal directeur van een muziekserie voor kinderen.
Als musicus speelde hijonder meer op het internationale Meifestival in Wiesbaden, de dagen voor nieuwe kamermuziek in Rümmlingen (Zwitserland), in Luxembourg, Italië, Nederland en Oostenrijk.  Hij bracht een groot aantal CD’s uit, is begeleider van verschillende zangers zoals Prof. Weir en Antje Bitterlich, was gastdocent bij zangcursussen aan de Hanns Eisler Muziek Academie in Berlijn, en werkt ook met schrijvers zoals Peter Härtling. In 1999 accepteerde hij een uitnodiging naar Brazilië, waar hij als gasthoogleraar een masterclass leidde op het gitaarfestival in Salvador de Bahia. Volker Niehusmann geeft les aan de Folkwang Hochschule in Essen. Zijn composities zijn gepubliceerd bij Margaux in Berlijn.


Alberto Mesirca:

De Italiaanse gitarist Alberto Mesirca werd geboren in 1984. Hij voltooide zijn Bachelor en Master of Arts aan het Conservatorium van Castelfranco Veneto, in de klas van de eminente leraar Gianfranco Volpato, eindigend met de hoogste score, “Summa cum laude” en een speciale eretitel. Verdere studies werden gevolgd aan de muziekacademie van Kassel in Duitsland, met Wolfgang Lendle. Zijn Konzert-Examen werd met de hoogste eer geprezen. Hij won drie keer de “Golden Guitar” voor Beste Opname in 2007 en 2013 en als Beste Aankomende Artiest van het Jaar in 2009. In honderden concerten kreeg hij de kans om te werken met uitstekende muzikanten zoals Dimitri Ashkenazy, Vladimir Mendelssohn, Martin Rummel, Daniel Rowland, Domenico Nordio, Marco De Santi, Andras Adorjan, Peter en Jonas Giger, Mirko Satto, de Enesco, Ardeo en Acies strijkkwartetten, Quartetto d’Archi di Venezia, ChamberJam Europe en het Ex Novo Ensemble.


Izhar Elias:

Izhar Elias (Amsterdam, 1977) verhalende en poëtische stijl en zijn grensverleggende programmering heeft hem wereldwijde bekendheid gebracht. Zijn veelzijdigheid als gitarist komt tot uiting door zijn verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg 19e eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia. Izhar Elias kreeg vanaf zijn zevende jaar gitaarles van Ton Terra aan de Muziekschool Amstelveen. Hij studeerde aan de conservatoria van Groningen en Den Haag, bij het Groningen Guitar Duo en bij Zoran Dukic. In 2002 sloot hij zijn master opleiding af met een 9,5 met onderscheiding en de Nicolaï prijs. Elias volgde een opleiding aan de ‘Accademia di Studi Superiori l´Ottocento’ bij Carlo Barone in Italië (uitvoeringspraktijk 19e eeuwse muziek). Van William Carter, Adrián Rodriguez van der Spoel en Lex Eisenhardt kreeg hij lessen barokgitaar. Van de violist Kees Hendrikse kreeg hij interpretatielessen.


Edsart Udo de Haes:

Edsart is een opvallende flamencogitarist werkzaam in Nederland, Spanje en daarbuiten. Zijn composities hebben een eigen taal met een rijk idioom. Muziek waarin hij de elementen van zijn klassieke conservatoriumopleiding gebruikt die in het brede flamenco universum passen.

Zijn gitaarspel wordt in Spanje geprezen om de prachtig klinkende sferen die als de kou van het noorden tot diep in je botten door dringen. De Nederlander wordt daar omschreven als de geboorte van een nieuwe flamenco die een vloed aan tongen zal los maken, een buitenlander die met zijn gevoelige en filosofische spel het stokje van de Spanjaarden kan overnemen.

 


Raymond Nijenhuis (1967) is in de Nederlandse muziek scene bekend geworden als de frontman van ‘Guitar Ray & the Rhythm Dukes’.
Naast het spelen met zijn eigen band, op dit moment ‘Guitar Ray’s Groove Organza’, is Raymond actief als free-lance touring/recording gitarist.
Hij trad op en tourde in 15 verschillende landen met een groot aantal, vooral Amerikaanse, Blues & Roots artiesten die graag gebruik maken van zijn brede muzikale inzetbaarheid en vermogen om dienend te spelen. In Ray’s eigen woorden; “Het is mijn taak om de artiest waarmee ik werk zo goed mogelijk te laten klinken”.Van Chicago of Westcoast blues, Western Swing, Country Blues, Boogie, Bluesy Jazz of Jazzy Blues tot Soul Blues en meer!

Zijn 25 jaar (internationale) podium- en doceer ervaring en de studies aan de conservatoria van Enschede en Den Haag, hebben geresulteerd in een grote kennis en expertise op het gebied van de Amerikaanse Roots muziek. Dit heeft er toe geleid dat de amerikaanse uitgever Truefire Raymond benaderde om voor hen interactieve gitaar cursussen te maken. De eerste twee, geheel gewijd aan ‘Western Swing’, werden in 2014 en 2016 uitgebracht.

Nieuwsbrief ontvangen?

Stad Enschede
 
 
 
 
Jan Zonjee
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.