Masterclass – Krijg les van een beroemde gitarist!

De artiesten die tijdens het Twents Gitaarfestival de concerten verzorgen, geven ook masterclass. Deze masterclasses zijn ook openbaar voor toeschouwers!


Anabel Montesinos at Twents GitaarfestivalAnabel Montesinos

, the youngest winner (at theage of 17 years old) of the Francisco Tárrega International Guitar Competition in Spain, is a leader figure on the classical guitar worldwide.  As Winner of more than 10 first prizes in major guitarcontests like the Michele Pittalugaand Citá di Alessandria has performed concerts all around the world. She made her Debut at the Carnegie Hall in theyear 2011, she has played Concierto de Aranjuez by J. Rodrigo in Postdam “open air concerts”, Berlin, for more than 4000 people, and performed with orchestras like the Philharmonic of Turin-Italy and Simón Bolivar Symphony Orchestra in Venezuela. Anabel Montesinos has recorded for the label Naxos, and her first CD was chosen as a part of themusic program for intercontinental flights by the British Airways. Her albums have been praised by the international press highlighting the beauty, freshness and virtuosity of her interpretations. At the Twents Gitaarfestival she will be playing works by composers such as Ponce, Lauro, Barriosand Villa-Lobos. Anabel plays on a Steve Connor guitar and is a Savarez Artist.


Mateusz Kowalski at Twents GitaarfestivalMateusz Kowalski

De Poolse gitarist Mateusz Kowalski (1995) is een aanstormend talent op het wereldwijde gitaarpodium, aangeprezen door ClassicalGuitar Magazine als ‘spectaculair’ muzikant met zijn ‘adembenemende’ interpretaties. Zijn repertoire bestaat uit stukken van verschillende tijdperken – van de renaissance tot moderne composities, geïnterpreteerd op een historisch correcte wijze.
Mateusz werd geboren in Koszalin in 1995. Hij begon met gitaar spelen op een leeftijd van 7 jaar en de 12 daaropvolgende jaren studeerde hij onder supervisie van Dariusz Schmidt in de Grażyna Bacewicz State Music School Complex in Koszalin (diploma met lof). Hij ontwikkelde zijn vaardig heden door verschillende studies en masterclasses bij gerennomeerde muzikanten zoals Sérgio Assad, OsarGhiglia, Zoran Dukić, Alvaro Pierri, Łukasz Korapoczewskien Paul O’Dette.
Naast zijn werk als uitvoerend musicus is Mateusz erg actief als pegadoog. Hij heeft masterclasses gegeven bij gitaarfestivals in Szeged (Hongarije), Rust (Oostenrijk) en Qingdao (China). Sinds oktober 2019 geeft hij les aan de Frederic Chopin University of Music in Warsaw.


Izhar Elias

Izhar Elias’ (Amsterdam, 1977) verhalende en poëtische stijl en zijn grensverleggende programmering heeft hem wereldwijde bekendheid gebracht. Zijn veelzijdigheid als gitarist komt tot uiting door zijn verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg 19e eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia.
In 2011 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, als allereerste gitarist in de geschiedenis van de prijs. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt. Izhar Elias behaalde meerdere prijzen tijdens diverse nationale en internationale concoursen. Elias gaf tal van concerten in Europa, Rusland, Zuid-Oost Azië, Australië en de VS.
Als solist werkte hij met orkesten als het Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, Nederlands Symfonie Orkest en Het Gelders Orkest.
Hij studeerde aan de conservatoria van Groningen en Den Haag, bij het Groningen Guitar Duo en bij Zoran Dukic. In 2002 sloot hij zijn master opleiding af met een 9,5 met onderscheiding en de Nicolaï prijs. Elias volgde een opleiding aan de ‘Accademia di Studi Superiori l´Ottocento’ bij Carlo Barone in Italië (uitvoeringspraktijk 19e eeuwse muziek). Van William Carter, Adrián Rodriguez van der Spoel en Lex Eisenhardt kreeg hij lessen barokgitaar. Van de violist Kees Hendrikse kreeg hij interpretatielessen.
Izhar Elias is tegenwoordig docent aan het conservatorium van Amsterdam.


Marco Socías at Twents GitaarfestivalMarco Socías

Geboren in Málaga (Spanje), studeerde Marco Socíasmet C. Gallardo, A. Company, José Tomás, H. Käppel, J.M. Moreno and  D. Russell. Hij heeft prijzen gewonnen in diverse internationale competities en speelde in bijna veertig landen. Hij heeft opgetreden in gerenommeerde podia zoals het Concertgebouw Amsterdam en de Philharmonie Berlin, in samenwerking met dirigenten zoals Sir Neville Marriner en Josep Pons. Als solist heeft hij samengewerkt met Radio Sinfonie- Orchester Berlin en Rotterdam Philharmonic, om maar enkele orkesten te noemen. Hij heeft inmiddels acht cd’s op zijn naam staan, voor labels zoals Ópera Tres, EMI en HarmoniaMundi. Zowel publiek als critici benadrukken Marco Socías’ grote capaciteit om te communiceren met het publiek, zijn technische vaardigheden en zijn waanzinnig verfijnde artistieke sensitiviteit.
Tegenwoordig leeft Marco Socías in Málaga, en werkt als professor aan het Centro Superior de Música “Musikene” in het Baskenland (San Sebastián, Spanje).


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Twents Gitaarfestival Sponsor search
Stad Enschede
 
 
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
Rabobank_Logo
 
kaliber kunstenschool
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

[custom-facebook-feed]