Masterclass – Krijg les van een beroemde gitarist!

De artiesten die tijdens het Twents Gitaarfestival de concerten verzorgen, geven ook masterclass. Deze masterclasses zijn ook openbaar voor toeschouwers!


Sérgio en Odair Assad

Sérgio en Odair Assad The Assad Brothers Concert Masterclass

De Braziliaanse broers Sérgio en Odair Assad hebben een nieuwe standaard gezet voor alle gitaristen door het creëren van gitaar-innovatie, vindingrijkheid en expressie.Hun uitzonderlijke artistieke muzikaliteit komt door zowel hun Braziliaanse, cultureel rijke achtergrond als door hun gitaarstudie bij gitarist/luitenist MoninaTávora (1921 – 2011), een leerling van Andrés Segovia. De Assad-broers hebben een nieuwe standaard gezet in het uitvoeren van klassieke gitaarmuziek, en bovendien een grote rol gespeeld in het creëren en introduceren van nieuwe muziek voor twee gitaren. Hun virtuositeit heeft veel componisten geïnspireerd om voor het duo te schrijven zoals AstorPiazzolla, Terry Riley, RadamésGnattali, MarlosNobre, Nikita Koshkin, Roland Dyens, Jorge Morel, Edino Krieger en Francisco Mignone.

De masterclasses van de Assad Brothers zijn gereserveerd voor de EuroStrings-artiesten, maar vrij toegankelijk voor publiek.

vrijdag 31 mei, 10:00 – 18:00 uur
ArtEZ Conservatorium

inschrijven


Carlé Costa

Carle Costa Concert and Masterklass at Twents Gitaarfestival 2019

Hij werd geboren in 1959 in Uruguay en is opgegroeid in Argentinië. Carlé heeft inmiddels opgetreden in 15 landen, verdeeld over drie continenten, waarin hij zowel zijn eigen composities als een groot spectrum van het klassieke gitaar-repertoire heeft gepresenteerd. Hij treedt regelmatig op als solo-gitarist, als solist met orkest, improvisatorisch in verschillende samenstellingen en toerde verschillende keren met behulp van sponsoring door het Goethe Instituut en de Berliner Senatskanzlei. Daarnaast heeft hij regelmatig opnames gemaakt voor de nationale televisie van Argentinië, Bolivia, Peru, Uruguay, Zweden, Zwitserland en India.

Parallel aan zijn artistieke activiteiten is Costa toegewijd aan het ontwikkelen en promoten van nieuwe en holistische didactische concepten met betrekking tot de creativiteit van jonge muzikanten. Hij gaf masterclasses, lezingen en seminars voor instituten zoals Uppsala Universiteit van Zweden, Universiteit Arsis van Chili, Nationale Conservatoria van Peru, Estland en Argentinië.

vrijdag 31 mei, 10:00 – 18:00 uur
zaterdag 1 juni, 10:00 – 18:00 uur
ArtEZ Conservatorium

inschrijven


Judicaël Perroy

Judicaël Perroy Twents Gitaarfestival EnschedeJudicaël Perroy is wereldwijd bekend geworden als een buitengewone virtuose klassieke gitarist en muzikant met veel prijzen op zijn naam.

Hij is zeer gewild en wordt veel gevraagd als docent. Hij wordt vaak uitgenodig op masterclasses te geveb op conservatoria en universiteiten in de US en elders in de wereld. Mr. Perroy’s studenten hebben meerdere top prijzen in regionale, nationale en internationale competities gewonnen, ook die van de Guitar Foundation of America. Terwijl ze hun weg volgen naar volwassenheid en als opkomende sterren op klassiek gitaar in de internationale muziekscene. Mr. Perroy is op dit moment Professor op deEcole Nationale de Musique d’Aulnay-sous-Bois, deze positie kreeg hij in 2004. In de winter van 2000 werd hij gekozen als voorzitter van de gitaarafdeling op de Stetson Universiteit.

Dit seizoen start hij, zoals de genoemde faculteit voor gitaar, op het San Francisco Conservatory of Music, en is hij ook gastdocent in Lille’s apPSEA (Association de préfiguration du Pôle supérieur d’enseignements artistiques) Nord-Pas-de-Calais) e  in Sevilla voor het gitaar masterprogramma over interpretatie.

vrijdag 31 mei, 10:00 – 18:00 uur
zaterdag 1 juni, 10:00 – 18:00 uur
ArtEZ Conservatorium

inschrijven


Duo Adentro

Duo Adentro Twents GitaarfestivalSpeel jij in een kamermuziekensemble en heeft het ensemble in ieder geval één gitarist? Dan is dit jullie kans om een masterclass te krijgen met het hele ensemble van het prijzen winnende duo Adentro. Leer hoe jullie samenspel nog sterker wordt, en hoe de muziek naar een hoger niveau wordt getild.

Het duo ontstond aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en deed inspiratie op bij onder meer Thomas Dieltjens, Dirk Vermeulen, Viviane Spanoghe en Wolfgang Heiremans. In januari 2018 was Duo Adentro één van de drie Vlaamse finalisten van de kamermuziekwedstrijd “Supernova”. Enkele  maanden later, in mei 2018, werden ze winnaar van het Concours voor Kamermuziek met Gitaar op het Twents Gitaarfestival.

zaterdag 1 juni, 14:00 – 18:00 uur
ArtEZ Conservatorium

inschrijven

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Twents Gitaarfestival Sponsor search
Stad Enschede
 
 
 
 
Jan Zonjee
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.