Music as a window to the brain (lezing)

Written by TGFPR. Posted in Workshops

Artur Jaschke Twents GitaarfestivalMuziek is niet alleen geluid, muziek is de manier waarop mensen luisteren naar geluid en het is continue om ons heen; op je IPhone, in de supermarkt of in de club. Neuropsycholoog Artur Jaschke (ArtEZ – VU – UMCG) vertelt hoe bijzonder het is dat bijna elk mens direct kan meeklappen met een ritme, terwijl de meeste mensen zichzelf niet muzikaal vinden. Wat doet muziek met onze hersenen?

Baby’s reageren emotioneel op muziek, kleuters kunnen al een eenvoudig ritme meetikken en in de club raken we massaal in een trance. Is muzikaliteit aangeboren of kun je het leren? Moet je veel van muziek afweten om het goed te kunnen beluisteren? Horen dieren ook muziek of is het echt iets menselijks? En vindt elke brein hetzelfde ‘mooi’?

Artur C. Jaschke is onderzoeker Klinische Neuromusicologie aan de faculteit Klinische Neuropsychologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op de relatie tussen muziek, uitvoerende vaardigheden en de volwassenwording van de hersenen. Daarnaast is hij ook lector Music-basedtherapiesandinterventions aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede.

donderdag 30 mei
16.00u tot 17.00u
ArtEZ Conservatorium – Theaterzaal

Entree: 5,- €

Nieuwsbrief ontvangen?

Stad Enschede
 
 
 
 
Jan Zonjee
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

17 hours ago

Schrijf je ik voor FESTIVAL GITAAR ENSEMBLEDAG 🎶 2019

Zaterdag 1 juni vindt in Enschede Gitaar Ensembledag plaats. Een hele dag muziek maken samen met anderen in één van de vijf ensembles.

De ensembledag is voor gitaristen van alle niveau’s, dus ook voor gitaardocenten! De ensembles repeteren die dag onder leiding van ervaren ensembleleiders. Ook is er een muzikale verrassing voor de deelnemers. Als afsluiting is er aan het einde van de middag een concert. Daarin laten de vijf ensembles horen waar ze die dag samen aan hebben gewerkt.

Voor de Festival Ensembledag geef je je individueel op. Aan de hand van de ingevulde vragenlijst wordt je ingedeeld in één van de ensembles. De bladmuziek volgt per mail.

De deelname per persoon bedraagt €15.

Inschrijven kan via deze link
https://www.egta.nl/inschrijving-festival-ensembledag-van-start/
... See MoreSee Less

View on Facebook

19 hours ago

Blues Workshop gegeven door Raymond Nijenhuis.
De afgelopen jaren heeft Raymond Nijenhuis een vaste plaats op ons festival verworven. Door zijn 25 jarige carrière als podiumartiest en leraar is hij een expert in American Root Music. Dit jaar wil hij zich op de blues richten.

Blues workshop (groep) voor beginners:
Zaterdag 1-06-2019, 13:30 uur locatie ArtEZ
Als je nieuw bent in de wereld van de blues, maar er wel in geïnteresseerd bent ben je in deze workshop op je plaats. In deze 60 minuten durende les zal Raymond je verschillende begeleidingstechnieken leren, zoals de Shuffle en Swing-Blues.

Blues workshop (groep) voor gevorderden:
Zaterdag 1-06-2019, 15:00 uur Locatie ArtEZ

In aansluiting op deze 60 minuten durende workshop leer je een paar meer geavanceerde begeleidingstechnieken, door je aandacht te richten op Fingerstyle. Je leert blues grooves spelen á la Gary Clark Jr., Lightnin’ Hopkíns of John Lee Hooker.
... See MoreSee Less

View on Facebook