Muzikale Route

Written by TGFPR. Posted in Concerten, Concerten Zondag 29 mei 2022

Muzikale RouteOp zondag 29 mei heeft u de kans mee te lopen met een historische premiere op het Twents Gitaarfestival.

Onze route begint op de oude markt voor de grote kerk in het centrum van Enschede. Vanuit hier zullen we te voet vertrekken naar de eerste locatie. het Duo Douwes Weierink zal de dag inluiden met o.a. een bewerking van Schubert’s Morgengruss voor bariton gitaar en concert gitaar. Nadat de morgen is begonnen lopen we door naar Molly Malone aan de oude markt.

Hier duikt u met het publiek de ierse pub in waar de mannen van D’irish meerstemmig zingend zichzelf begeleiden op gitaren, mandolines en banjo’s. De groep is toonaangevend in de angelsaksische volksmuziek in Nederland. Eenmaal uitgedanst lopen we verder naar de mysterieuze en wondere wereld van het midden oosten.Temidden van tropische hangplanten, een kabbelent beekje en schildpadden laat u zich vervoeren door de betoverende klanken uit een andere wereld. Erin Akhsahin zal met zijn Trio de klanken uit het eeuwen oude Anatolië mengen met de hedendaagse frisse invloeden uit de jazz en fusion.

Ter afsluiting wordt u ten zeerste uitgenodigd een kijkje te nemen bij de Guitarhow Enschede. In de Historische Grote Kerk op de oude markt zult u op de grootste gitaarmarkt van Nederland aantreffen waar u zich vrijblijvend kunt laten informeren door de nieuwste technieken, snufjes en gitaren van het moment.

“D’irish Folk is een enthousiast clubje muzikanten, die zich toeleggen op het spelen van Ierse en Schotse songs. D’irish is een samenvoeging van Drenthe en Irish. Deze Drentse band bestaat uit fans van The Dubliners, The Kilkenny’s, The Poques, Scrum, Dougie Maclean, Dublin Legends en vele andere bekende namen uit de Ierse en Schotse folkscene. Het repertoire staat dan ook vol met bekende liedjes van deze artiesten en de band speelt er ook nog de nodige tunes bij. Als liefhebbers van het genre treden ze op geheel in stijl en met heel veel plezier. Er kan volop meegezongen worden met hits als The wild Rover, whiskey in the Jar, Caledonia, Throw me a Penny, dans mee of luister gewoon lekker naar deze band die ook nog eens meerstemmig zingen en vele instrumenten bespelen. Zin in een Iers, Schots en Scheef feestje, dan bent u bij deze band aan het goede adres. Bestel maar vast de eerste Guinness…….”

“Eren Akşahin (*1992) is een bağlamaspeler, multi-instrumentalist en componist. Zijn muziek, een synthese tussen Anatolische folklore en westerse klassieke klanken, is hedendaagse Anatolische volksmuziek te noemen. Ze wordt gekenmerkt door een sterke gevoeligheid en authenticiteit voor de fundamenten van de Anatolische volksmuziek, evenals de schoonheid van geluid en innovatie op zijn eigen instrument.
In 2017 rondde hij zijn master af met een interdisciplinaire focus op traditionele Anatolische muziek, gitaar en hedendaagse compositie.
Daar ontmoette hij ook Sinan Arat en Ata Güner, met wie hij vaak in verschillende opstellingen speelde.
Zijn huidige projecten variëren van traditionele volksmuziek tot dansbare ethno-jazz cross-overs tot westerse kamermuziek, waarin hij zijn instrumentale uitvoeringen en nieuwe composities presenteert.”

Kaarten zijn beperkt beschikbaar.

Zondag, 29 mei
10:00 uur
Grote Kerk op de Oude Markt
Tickets: €15
Kinderen onder 16 gratis

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]