Nick Moss Band (USA)

Written by cskadmin. Posted in Archief 2015

Nick Moss Band (USA)De muziek van de Nick Moss Band laat zich het best beschrijven als een mix tussen traditionele blues en progressieve bluesrock. Met indrukwekkende gitaarsolo’s van Nick Moss en een veelzijdige begeleiding treedt de band buiten de gebaande paden van de blues. Hierdoor is de band geliefd bij zowel puristen als trouwe bluesfans. Nick Moss won niet voor niets al drie keer de Blues Blast Award.

De Nick Moss Band heeft al overal ter wereld gespeeld, maar is thuis in Chicago – ‘the capital city of the blues’, waar zij vaste artiesten zijn in de legendarische bluesclub Buddy Guy’s Legends. Nick Moss is één van Buddy Guy’s favoriete performers: “he allways works hard to please the audience.”

Naast sologitarist Nick Moss is de zanger van de band – de in Chicago geboren en getogen Michael Ledbetter – ook iemand om in de gaten te houden. Tussen zijn 15e en 23e was Ledbetter operazanger. Hierna dook hij in de beroemde Chicago blues scene. Ledbetter heeft qua zang een groot bereik en doet de oplettende luisteraar denken aan Robert Cray.

In 2014 kwam het tiende album van de Nick Moss Band Time Ain’t Free uit en werd door Guitar World als uitgeroepen tot één van de 50 beste albums van 2014.

Zondag 17 mei
Nix en Meer blues club
Everhardt van der Marckstraat 2
7521 VN Enschede
Zaal open 15.00 uur
Aanvang 15.30 uur
Entree € 15,-

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]