Niehusmann Gitarren Duo

Written by TGFPR. Posted in Archief 2018

Het Niehusmann Gitaarduo heeft een breed muzikaal repertoire, van stukken voor luit uit de vroege renaissance tot sleutelwerken voor klassieke gitaar, van het Classicisme tot de Spaanse romantiek  en muziek uit de 20e eeuw.

Het muzikale echtpaar heeft een verscheidenheid aan concerten gegeven in Libanon, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en de Austria, Switzerland en de VS. Tijdens hun concerten etaleren Judith en Volker Niehusmann de volledige dynamiek en het kleurrijke spectrum van hun instrumenten, waardoor zij iedere keer opnieuw het hele publiek met gevoelige en intieme kamermuziek kunnen verrukken. Daarbij bespelen zij zowel luit als gitaar.

CD opnamen (NAXOS) met exquisiete rariteiten laten de kwaliteit van het duo zien. De cultuurprijs van de stad Essen is een de vele prijzen die ze hebben gewonnen.

Het Niehusmann Gitaarduo geeft masterclasses in heel Duitsland en trok de aandacht in verschillende specialistische tijdschriften, zoals het Engelse tijdschrift “Classical Guitar”.

Volker Niehusmann geeft les aan de Folkwang Universität der Künste in Essen. Zijn bladmuziek is gepubliceerd bij Trekel in Hamburg en Margaux in Berlin.

www.niehusmann.com

Donderdag 10 mei
20 uur Arkezaal
Prijs:
€ 15 incl. servicekosten

Nieuwsbrief ontvangen?

Stad Enschede
 
 
 
 
Jan Zonjee
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

16 hours ago

Schrijf je ik voor FESTIVAL GITAAR ENSEMBLEDAG 🎶 2019

Zaterdag 1 juni vindt in Enschede Gitaar Ensembledag plaats. Een hele dag muziek maken samen met anderen in één van de vijf ensembles.

De ensembledag is voor gitaristen van alle niveau’s, dus ook voor gitaardocenten! De ensembles repeteren die dag onder leiding van ervaren ensembleleiders. Ook is er een muzikale verrassing voor de deelnemers. Als afsluiting is er aan het einde van de middag een concert. Daarin laten de vijf ensembles horen waar ze die dag samen aan hebben gewerkt.

Voor de Festival Ensembledag geef je je individueel op. Aan de hand van de ingevulde vragenlijst wordt je ingedeeld in één van de ensembles. De bladmuziek volgt per mail.

De deelname per persoon bedraagt €15.

Inschrijven kan via deze link
https://www.egta.nl/inschrijving-festival-ensembledag-van-start/
... See MoreSee Less

View on Facebook

18 hours ago

Blues Workshop gegeven door Raymond Nijenhuis.
De afgelopen jaren heeft Raymond Nijenhuis een vaste plaats op ons festival verworven. Door zijn 25 jarige carrière als podiumartiest en leraar is hij een expert in American Root Music. Dit jaar wil hij zich op de blues richten.

Blues workshop (groep) voor beginners:
Zaterdag 1-06-2019, 13:30 uur locatie ArtEZ
Als je nieuw bent in de wereld van de blues, maar er wel in geïnteresseerd bent ben je in deze workshop op je plaats. In deze 60 minuten durende les zal Raymond je verschillende begeleidingstechnieken leren, zoals de Shuffle en Swing-Blues.

Blues workshop (groep) voor gevorderden:
Zaterdag 1-06-2019, 15:00 uur Locatie ArtEZ

In aansluiting op deze 60 minuten durende workshop leer je een paar meer geavanceerde begeleidingstechnieken, door je aandacht te richten op Fingerstyle. Je leert blues grooves spelen á la Gary Clark Jr., Lightnin’ Hopkíns of John Lee Hooker.
... See MoreSee Less

View on Facebook