Niehusmann Gitarren Duo

Written by TGFPR. Posted in Archief 2018

Het Niehusmann Gitaarduo heeft een breed muzikaal repertoire, van stukken voor luit uit de vroege renaissance tot sleutelwerken voor klassieke gitaar, van het Classicisme tot de Spaanse romantiek  en muziek uit de 20e eeuw.

Het muzikale echtpaar heeft een verscheidenheid aan concerten gegeven in Libanon, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en de Austria, Switzerland en de VS. Tijdens hun concerten etaleren Judith en Volker Niehusmann de volledige dynamiek en het kleurrijke spectrum van hun instrumenten, waardoor zij iedere keer opnieuw het hele publiek met gevoelige en intieme kamermuziek kunnen verrukken. Daarbij bespelen zij zowel luit als gitaar.

CD opnamen (NAXOS) met exquisiete rariteiten laten de kwaliteit van het duo zien. De cultuurprijs van de stad Essen is een de vele prijzen die ze hebben gewonnen.

Het Niehusmann Gitaarduo geeft masterclasses in heel Duitsland en trok de aandacht in verschillende specialistische tijdschriften, zoals het Engelse tijdschrift “Classical Guitar”.

Volker Niehusmann geeft les aan de Folkwang Universität der Künste in Essen. Zijn bladmuziek is gepubliceerd bij Trekel in Hamburg en Margaux in Berlin.

www.niehusmann.com

Donderdag 10 mei
20 uur Arkezaal
Prijs:
€ 15 incl. servicekosten

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]