Özberk Miraç Sarıgül

Written by TGFPR. Posted in Archief 2021

Özberk Miraç Sarıgül at Twents Gitaarfestival 2021De Turkse gitarist Özberk Miraç Sarıgül werd geboren in 2000. Al op jonge leeftijd begon hij op te treden als solist, maar ook met orkest, waaronder uitvoeringen van de Concierto de Aranjuez van Joaquín Rodrigo met het Bilkent Symphony Orchestra in 2017 en de Fantasía para un Gentilhombre van Joaquín Rodrigo met BGSO in 2019.

Als solist speelt hij een breed scala aan repertoire, van de Elizabethaanse muziek van John Dowland tot de barokmuziek van JS Bach, tot meer hedendaagse muziek van Joaquín Rodrigo, Mario Castelnuovo-Tedesco en Joaquín Turina.

In 2018 werd Özberk Miraç Sarıgül geselecteerd voor de prestigieuze 8e Donizetti Classical Music Awards voor ‘Under 18, Musician of the Year’ in Turkije. Hij heeft prijzen gewonnen in vele nationale en internationale competities, waaronder de eerste prijs op de International Istanbul Guitar Festival Competition, de Estonia Lions – Thomas Kuti European Classical Guitar Competition en de Florida Guitar Foundation’s Virtual Competition Intermediate Division in 2020. Sarıgül studeert momenteel in Bilkent University Music and Performing Arts Faculty bij Kağan Korad en heeft masterclasses gevolgd bij vooraanstaande gitaristen zoals Leo Brouwer, Pepe Romero, Aniello Desiderio, Hopkinson Smith, David Russell en Hubert Käppel. Özberk Miraç Sarıgül trad op in duo met Mesut Özgen op het Türkiye Gitar Buluşması Festival en werd ook uitgenodigd als solist om daar en op andere festivals op te treden.

2021, Turkije – winnaar Sarajevo International Guitar Festival 2020, Bosnië Hercegovina

Zondag 24 oktober
10:00 uur
De Boei
gratis entree / vrije gift
reserveren niet mogelijk vol=vol

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]