The Rhythm Chiefs featuring Dusty Ciggaar

Written by cskadmin. Posted in Archief 2016

Ze worden wel de jongste bluesband van Nederland genoemd, maar zijn dat stadium misschien al ontgroeid. Het leidt echter geen twijfel dat de Rhythm Chiefs uit Dordrecht hun instrumenten al bovengemiddeld beheersen, en wel op een manier waar menig volwassen muzikant alleen maar van kan dromen. Het is niet ondenkbaar dat dit trio de meest getalenteerde jonge rootsact van de Benelux is, of zelfs daarbuiten. Wat muziekstijlen betreft, reikt hun werk inmiddels verder dan slechts blues. Er werden elementen uit o.a. country/bluegrass, rock ’n roll/rockabilly, funk en jazz aan hun sound toegevoegd.

Stuk voor stuk zijn deze jongelui zeer talentvol. Gitarist/zanger Dusty en bassist Danny volgden een MBO opleiding tot muzikant/producer, drummer Raphael studeerde aan het Rotterdam Conservatorium. Meest in het oog springend is Dusty Ciggaar: op 14-jarige leeftijd schreef hij zich in voor de prestigieuze SENA Guitar Awards en werd uitgeroepen tot winnaar in alle leeftijdscategorieen.

De band deed inmiddels diverse radioshows, waaronder “De Smet Live” en heeft al vele optredens in binnen- en buitenland achter de rug, o.a. op festivals als Antwerpen Blues, Culemborg Blues, Brielle Blues en het Big Rivers Festival. 
In 2007 maakten The Rhythm Chiefs een tour door Polen, waar zij onder meer optraden in Wroclaw op het “Thanks Jimi Festival” voor 17.000 bezoekers en voor vele anderen, die het evenement via internet volgden.

Het debuutalbum “Ships Of Wonder”, eigen werk aangevuld met een cover, verscheen begin maart 2008. Productie was in handen van Mischa den Haring  (T-99). Zeer lovende recensies, gevolgd door artikelen in diverse media in de Benelux volgden, alsmede festivaloptredens op o.a. Groninger R&B Night, Belgian Rhythm & Blues Festival en Huntenpop. De band trad ook regelmatig op voor nationale radio (o.a. bij Tros Muziekcafe, Radio 2) en TV (Goedemorgen Nederland).

7 mei 16:00 u
Oude Markt
gratis entree

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]