Thomasz Radziszewski & Peter Graneis

Written by TGFPR. Posted in Archief 2019

EuroStrings Artist Concert (Tonhalle Volkshochschule, Ahaus)

Tomasz-Radzizewski op Twents GitaarfestivalTomasz Radziszewski studeerde af aan de basisschool voor muziek van Grażyna Bacewicz in Nowa Sól in klassieke gitaarles onder Elżbieta Cichocka en Mieczysław Karłowicz Secondary Music School in Zielona Góra en in klassieke gitaarles onder Master of Arts Jarosław Lewandowski. Tomasz is een student van Karol Lipiński Academy of Music onder prof. dr hab. Piotr Zaleski, die ook les gaf in Łukasz Kuropaczewski, Marek Pasieczny, Krzyszof Pełech, Krzysztof Meisinger, Michał Stanikowski en andere geweldige gitaristen. Tomasz nam ook deel aan masterclasses met Marco Tamayo, Łukasz Kuropaczewski, Marek Pasieczny, Josef Eotvos, Thomas Muller-Pering, Bernard Hebb, Finn Svit, Carlos Pinana, Kupiński Guitar duo en anderen.

Hij heeft in 2014 een CD opgenomen als gitaarduo met Monika Konik met eenvoudige stukken voor leerlingen van basisscholen, gecomponeerd door Zdzisław Musiał, leraar gitaar in Międzyrzecze (Polen). Tomasz werd geëerd door president van de stad Zielona Góra voor zijn artistieke prestaties (“Eurydiki-prijs”). Hij is ook organisator van verschillende gitaarconcerten in Karol Lipiński Academy of Music in Wrocław, genaamd “Friday with guitar”. Tomasz Radziszewski is ook een zanger (tenor). Hij is student aan de middelbare muziekschool Ryszard Bukowski in Wrocław in Olga Ksenicz’s opera-zangles. Hij zong in het National Forum of Music onder leiding van artistiek directeur, dr hab. Andrzej Kosendiak en in operaprojecten “Het kind en de spreuken” van M. Ravel en “De nieuwe Don Kichote” en “Karmaniol” van St. Moniuszko, georganiseerd door de Academie. Tomasz heeft ook in verschillende operaties in Warsaw Chamber Opera gezongen. In 2018 zong hij enkele concerten onder een van de meest getalenteerde jonge dirigenten: Maestro Benjamin Bayl. Toomasz is geleerde van de stad Zielona Góra, een geleerde van de maarschalk Lubuskie en een president van de stad Wroclaw. Bovendien is hij een componist. Hij componeerde stukken voor gitaarsolo, gitaarensemble, gitaartrio met klarinet en viool, voor het duo met klarinet, voor strijkkwartet en strijkorkest. Zijn composities werden gespeeld tijdens Young Composers Concerts in Zielona Góra (2015-2016). Tomasz componeerde een opera-buffa in de stijl van Gioacchino Rossini en Wolfgang Amadeus Mozart. De première is in 2019 in Wrocław.


Peter Graneis op Twents GitaarfestivalDe in Stuttgart geboren klassieke gitarist Peter Graneis ontving zijn eerste lessen op 9-jarige leeftijd. Als jonge wetenschapper begon hij zijn studie bij professor Johannes Monno aan de Staatsuniversiteit voor muziek en uitvoerende kunsten in Stuttgart, Duitsland, waar hij later een Bachelor Muziek diploma met onderscheiding ontving. Na het voltooien van een Master of Music-programma onder het toezicht van professor Zoran Dukić aan de Escola Superior de Música de Catalunya in Barcelona, ​​Spanje, vervolgde Peter Graneis zijn studie bij Prof. Dukić aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, Nederland. Hier publiceerde hij een onderzoeksexpositie over klassieke gitaartechniek en ontving hij cum laude zijn Master of Music in 2018.

Peter Graneis is een winnaar, prijswinnaar en finalist van talrijke internationale gitaarcompetities, een geleerde van de stichting Live Music Now van Yehudi Menuhin en beursstudent van de prestigieuze Duitse Academic Exchange Service (DAAD). Hij volgde masterclasses bij gerenommeerde gitaristen als Carlo Marchione, Judicaël Perroy, Laura Young, Thomas Müller-Pering en Joaquín Clerch en gaf solo recitals op verschillende internationale gitaarfestivals, waaronder Oberhausen Guitar Festival, Lille’s Festival Horizon Guitare, Stuttgart International Classical Guitar Festival en Jüchen International Guitar Festival.

Debuut-CD ‘Portrait’, uitgebracht in 2017 door TREKEL Records, presenteert interpretaties van werken van Weiss, Murail, Rodrigo, Villa-Lobos, Ponce en Sor. Hij neemt regelmatig op met Siccas Guitars en werd gepresenteerd door Open Strings Berlin. Peter Graneis is te zien in landen als Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland en Duitsland, waar hij een zorgvuldig geselecteerd repertoire presenteert met zijn eigen transcripties en minder bekende werken voor de gitaar.

 

Zondag 2 juni
11 uur
Entree: gratis!
Tonhalle Volkshochschule, Vagedesstraße 2, Ahaus (Deutschland)

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]