Tiempos Nuevos

Written by cskadmin. Posted in Archief 2016

María Marín (flamenco zang, klassiek gitaar en tekst), Edsart Udo de Haes (flamencogitaar en composities) en Jamie Peet (drums, improvisatie).
Het trio speelt werken van grote componisten die zich door flamenco lieten inspireren. Bekende klassieke werken worden op natuurlijke wijze teruggebracht naar het flamenco-idioom. Een retourticket van de klassieke muziek en de jazz naar flamenco, en van het verleden naar drie jonge muzikanten op het podium.

Veel muzikale stijlen pasten er binnen flamenco. Maar flamenco paste ook altijd al in andere, universele muziekstijlen als klassieke muziek en jazz: Debussy tot Miles Davis probeerden flamenco in hun muziek te vangen en droegen daarmee bij aan de mondialisering van Flamenco.
Het trio verwerkt bekende melodieën uit grote werken van ‘de Falla’ en ‘Rodrigo’, in de composities van Edsart Udo de Haes met teksten van Maria Marín.

María Marín (Utrera, Sevilla) is naast veelgevraagd flamenco-zangeres en meester op de klassieke gitaar.
Edsart Udo de Haes wordt in Spanje omschreven als een buitenlander die met zijn gevoelige en filosofische spel het stokje van de Spanjaarden kan overnemen (Chalaúra)
Jamie Peet een van de meest gewilde jonge drummers van dit moment en speelde met, onder velen anderen, Pete Philly, Windkracht 7 en Ramon Valle.

7 mei 12:00 u
Oude Markt
entree gratis

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]