Timo Brauwers

Written by TGFPR. Posted in Archief 2021

Timo Brauwers op het Twents Gitaarfestival

De gitaar speelt zijn gehele leven al lang een belangrijke rol in het leven van Timo Brauwers.

In 2019 won Timo Brauwers de 1e prijs van de Fingerstyle Competitie op het Twents Gitaarfestival. Dit jaar geeft hij een volledig optreden op de 15e editite van het Twents Gitaarfestival in het Vestzaktheater. Maar wie is Timo Brauwers eigenlijk? U leest het hieronder:

De gitaar speelt al zijn hele leven lang een belangrijke rol voor Timo Brauwers. Een belangrijk podium in zijn professionele carrière was het podium van de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem waar hij Jazz & Pop gitaar studeerde. Het was in deze periode dat hij ontdekte dat de steelstring gitaar hem hielp zijn gevoelens en humeur te uiten. Sindsdien heeft hij non stop liederen gecomponeerd variërend van melancholisch, droevig en opgewekt. Timo Brauwers heeft o.a.  gespeeld als support act van Franco Morone, Joscho Stephan en Petteri Sariola.

In 2010 werd zijn debut CD ”On My Way” (via Sony Music) gereleaset. Hiervoor ontving hij de eerste prijs als Best Instrumental Solo Artist en de tweede prijs als Best Guitarist in the German Rock and Pop Award in December 2010. Sinds 2011 organiseert Timo actief de Viersener Gitarrenstage, een drie daags evenement waarin internationale artiesten concerten geven en workshops geven.

Het jaar 2014 bracht veranderingen teweeg toen Timo zijn eigen label lanceerde genaamd: Acoustic Delite samen met Andreas Lehnen, Achim Buschmann en Bernd Buschmann. Acoustic delite ziet een belangrijke taak in het supporten van lokale artiesten in de regio Viersen alsmede de ontwikkeling en ondersteuning van jong talent in het opzetten van CD Producties.

In Oktober bracht Timo zijn tweede Album Journey to the Unknown uit via zijn eigen label waar hij ook verschillende prijzen voor won in de German Rock and Pop Award. In 2016 ontving Timo zes Breedlove Guitars om zes nieuwe stukken op te voeren. Dolgelukkig nam hij dit aanbod aan en zodoende releasete hij zijn eerste EP st Selection.

In 2018 kwam hij album After The Storm uit. Dit was het album waarin Timo naast zijn gitaar ook zijn zangkunsten ten gehore bracht. Hierin gaf hij een intiem en emotioneel inkijkje in de recente ups en downs van zijn leven. Een verder hoogtepunt is het Stuk Deep Down waarin hij Petteri Sariola wist te strikken. Dit was een absoluut toppunt dat de nodige media-aandacht met zich meebracht in het professionele Magazine WDR2 – ”Scene im Westen” (Music scene West) in de editie van 25.03.2019.

Alhoewel zijn focus ligt op de akoestische gitaar, beleeft Timo nog altijd veel plezier in het spelen van andere Genres waarmee hij nog regelmatig op het podium staat. Muziek en diversiteit is dusdanig belangrijk voor het dat niemand in het publiek dit kan ontgaan. Daarnaast brengt hij sinds 1999 zijn liefde en kennis over aan zijn studenten.

Klik hier voor onze corona maatregelen!

Vrijdag, 22 oktober
20:00 uur
Vestzaktheater
Entree: € 10,-
Kinderen onder de 16 jaar gratis.

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]