Tom de Visser

Written by cskadmin. Posted in Archief 2015

Tom de VisserTom is geboren op 17 februari in 1995, in het Brabantse Veghel. Het is een dorpje vlakbij Uden, waar hij is opgegroeid in een gezin bestaande uit zijn (gescheiden) ouders en één jonger broertje. Zijn vader was altijd bezig met zijn grote verzameling aan CD’s en zijn moeder zong elke dag, waardoor de muziek altijd al sterk aanwezig was thuis.

Op de basisschool kwam Tom voor het eerst echt in aanraking met het zelf maken van muziek tijdens de muzieklessen, al stelde dit nog weinig voor. Hij kwam hier in de klas bij Mitch Boef, iemand waarmee hij later nog heel veel muziek zou maken. Vanaf groep 8 pakte Tom een klassieke gitaar op en nam voor het eerst lessen. Na genoeg oefening leerde hij al snel zichzelf, en anderen te begeleiden.

Op de Havo kwam Tom weer bij Mitch in de klas, en tijdens de muzieklessen begonnen ze samen muziek te maken. Hieruit ontstond al snel het duo Tom & Mitch dat in 2011, niet veel later, tot de laatste 50 kandidaten van X Factor doordrong. Er kwamen steeds meer optredens in Uden en omstreken, maar in 2012 besloot Tom om zich naast het duo ook meer op z’n solocarrière te focussen.

Na het behalen van zijn Havo diploma verhuisde Tom naar Enschede, om daar te beginnen aan zijn HBO opleiding singer/songwriter aan het ArtEZ, de Popacademie, waar hij toegelaten werd met een 9 voor zijn auditie. Hier studeert hij momenteel nog steeds en is hij hard aan het werken om zijn HBO diploma te behalen.
In de tussentijd heeft Tom op plekken gespeeld als het Metropool in Hengelo, De Pul in Uden, Disney’s Hollywood Studios in Orlando, Florida, de Heineken Music Hall en nog veel meer. Naast het optreden is hij ook veel bezig als producer van zijn eigen muziek in zijn home recording studio en uploadt hij actief filmpjes op YouTube.

Vrijdag 15 mei
14.00 – 14.20 uur Kaj’s Guitarstore, Korte Haaksbergerstraat 25
15.00 – 15.20 uur Boekhandel Broekhuis, Marktstraat 12
16.00 – 16.20 uur Comicasa, Zuiderhagen 35
17.00 – 17.20 uur Stanislaus Brewskovitch, De Heurne 44

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]