Walter Broes & The Mercenaries

Written by TGFPR. Posted in Archief 2019

Walter Broes & The Mercenaries Twents GitaarfestivalVoor rootsmuziekliefhebbers in de lage landen (of zelfs Europa)  is Walter Broes geen onbekende.

Hij was zeventien jaar en een indrukwekkend aantal concerten lang de frontman, zanger, gitarist en songschrijver voor Belgische rootsrockband “The Seatsniffers”.

Eind 2016 komt “Movin’ Up” uit, z’n eerste plaat in zes jaar, en het debuut van “Walter Broes & The Mercenaries”.   Ook op deze plaat hoor je z’n unieke take op Americana,  Rhythmand Blues, Rockabilly, Country en Rootsrock.

“Movin’ Up” kreeg goede pers, en de band speelde flink wat concerten over heel Europa voor enthousiaste publieken en reviews.

Walter Broes is ook in z’n huidige band frontman, zanger, gitarist en songschrijver, en z’n stem en gitaarspel hebben alleen aan diepte gewonnen over de jaren.Clark Kenis (van Belgische Band “MoonshineReunion”)  speelt contrabas en Fender bas, zingt solide backup en af en toe leadvocals, en Rootsmuziekveteraan Lieven Declercq (“The Internationals”) is de drummer van dienst.

De band is op dit moment aan opnamen voor een nieuw album bezig, waarvan in zomer 19 al een vinylsingle zal van verschijnen.

Verwacht een energieke show met virtuoze gitaar en dubbele vocals,  die van stotterende Rockabilly tot stomende Rhythmand Blues gaat, met het occasionele uitstapje naar een MoodyMambo of een wilde Bo Diddley-Rave-up.

30 mei 16:45 uur
Buitenpodium Oude Markt

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]