Wandeling met gitaarconcert bij Hof Espelo

Written by TGFPR. Posted in Concerten

Met Justin Peña

Justin Peña @ Twents Gitaarfestival Op zondag 22 mei voorafgaand aan he Twents Gitaarfestival om 10:30 kunt u bij Hof Espelo na een heerlijke wandeling genieten van een gevarieerd en virtuoos programma. Gitariste Justin Peña laat u kennis maken met de klassieke gitaar. Hij neemt je deze ochtend mee op een reis van dansbare, traditionele, warme en zoete muziek uit Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Ook zul je een eigen compositie van Justin horen.

Justin Peña is een Arubaanse klassiek gitarist. Hij is al op zeer jonge leeftijd met muziek bezig en begon met een cuatro voordat hij overstapte op de klassieke gitaar. In zijn vroege tienerjaren nam hij de beslissing om professioneel muziek te gaan studeren aan een conservatorium in Nederland. Naast klassieke gitaar en cuatro kan hij ook basgitaar en elektrische gitaar spelen. Justin heeft een toekenning van erkenning gekregen op Aruba. Hij speelde in verschillende bands voor festivals op verschillende instrumenten en speelde solo klassieke gitaar voor speciale evenementen. In 2017 componeerde hij zijn eerste solo-gitaarstuk genaamd “Anochi na Santa cruz”, wat hem interesseerde voor compositie. Tegenwoordig componeert hij nog steeds voor de klassieke gitaar, maar hij componeert ook voor andere instrumenten en grotere ensembles. In 2018 werd hij toegelaten tot het conservatorium van Zwolle, waar hij klassieke gitaar studeert. Op het conservatorium maakte hij duo’s met Janneke Oosterwijk, Era nobo, en met Carmen de Haan, Tempo Combina. Als Justin zijn bachelordiploma haalt, wil hij graag blijven werken aan zijn eigen composities, concerten organiseren op Aruba en in Nederland en werken in opnamestudios waar hij meer professionele opname-ervaring kan opdoen om mee naar huis te nemen naar zijn eigen kleine opnamestudio. Het uiteindelijke doel van Justin is om niet rijk of beroemd te worden, maar te genieten van het proces van creëren en doen waar hij van houdt.

Zondag 22 mei
10:30 uur
Hof Espelo
Bijdrage: Voor donateurs is de wandeling en het concert €5,- p.p./niet donateurs betalen €10 p.p. dit is incl. een kop koffie/thee.
Aanmelden kan binnenkort via de website van Hof Espelo.

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]