What Is? – EuroStrings

EuroStrings Logo Twents Gitaarfestival


We zijn vereerd om aan te mogen kondigen dat we onderdeel zijn geworden van EusroStrings, Europees Gitaar Festival Samenwerkingsverband.

Dit is het eerste Europsese platform in de klassieke gitaarsector, opgericht door het Gitaarfestival Zagreb.

Het platform is geco-financierd door het Creatief Europa Programma van de Europese Unie voor de periode 2017-2021.

De platform festivals zijn Festival Guitarra Guimaraes, Portugal; Internationales Gitarrenfestival Rust, AustriaZagreb Guitar Festival, Croatia; Szeged Guitar Festival, Hungary; Sarajevo International Guitar Festival, BiHTwents GitaarFestivalThe Netherlands; Nikšić Guitar Festival, Montenegro; Tampere Guitar Festival, Finland; Sofia GuitArt Festival, Bulgaria; Tallinn Guitar Festival, Estonia; International Guitar Festival Mottola, ItalyInternational Festival Of Guitar José Tomás Villa De PetrerSpain; International Guitar Festival Nuertingen, German; London Guitar Festival, UK

Wat betekent dat voor de deelnemers aan onze internationale gitaar-competitie?

EuroStrings creëert een reeks internationale kansen voor de winnaars van onze internationale competitie, inclusief concerttournees, educatieve programma’s en ze krijgen de mogelijkheid om internationaal publiek te bereiken en nieuwe markten te betreden.

Door het meedoen aan onze competitie krijg je de kans om de titel de EurosStrings Artist te winnen en deel te nemen aan het Artists uitwisselingsprogramma. Via dit programma neem je deel aan een concerttour naar verschillende EuroStrings-festivals en kan je jezelf uitdagen tijdens de EuroStrings Competitie met andere winnaars van de Festivals. De winnaar van de EuroStrings Competitie krijgt een prijs van € 5.000,- en krijgt het aanbod voor één of meer concerten in de USA, georganiseerd door de Guitar Foundation of America, en in China, georganiseerd door de Altamira Guitar Foundation en Opus 119.

Ontwikkel je wereldwijde carrière! Doe mee aan onze internationale competitie en maak connectie met opkomende gitaristen in het EuroStrings platform.

Meer informatie over EuroStrings op de website www.eurostrings.eu

Creative Europe Programme Logo Twents Gitaarfestival

Nieuwsbrief ontvangen?

Stad Enschede
 
 
 
 
Jan Zonjee
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

17 hours ago

Schrijf je ik voor FESTIVAL GITAAR ENSEMBLEDAG 🎶 2019

Zaterdag 1 juni vindt in Enschede Gitaar Ensembledag plaats. Een hele dag muziek maken samen met anderen in één van de vijf ensembles.

De ensembledag is voor gitaristen van alle niveau’s, dus ook voor gitaardocenten! De ensembles repeteren die dag onder leiding van ervaren ensembleleiders. Ook is er een muzikale verrassing voor de deelnemers. Als afsluiting is er aan het einde van de middag een concert. Daarin laten de vijf ensembles horen waar ze die dag samen aan hebben gewerkt.

Voor de Festival Ensembledag geef je je individueel op. Aan de hand van de ingevulde vragenlijst wordt je ingedeeld in één van de ensembles. De bladmuziek volgt per mail.

De deelname per persoon bedraagt €15.

Inschrijven kan via deze link
https://www.egta.nl/inschrijving-festival-ensembledag-van-start/
... See MoreSee Less

View on Facebook

18 hours ago

Blues Workshop gegeven door Raymond Nijenhuis.
De afgelopen jaren heeft Raymond Nijenhuis een vaste plaats op ons festival verworven. Door zijn 25 jarige carrière als podiumartiest en leraar is hij een expert in American Root Music. Dit jaar wil hij zich op de blues richten.

Blues workshop (groep) voor beginners:
Zaterdag 1-06-2019, 13:30 uur locatie ArtEZ
Als je nieuw bent in de wereld van de blues, maar er wel in geïnteresseerd bent ben je in deze workshop op je plaats. In deze 60 minuten durende les zal Raymond je verschillende begeleidingstechnieken leren, zoals de Shuffle en Swing-Blues.

Blues workshop (groep) voor gevorderden:
Zaterdag 1-06-2019, 15:00 uur Locatie ArtEZ

In aansluiting op deze 60 minuten durende workshop leer je een paar meer geavanceerde begeleidingstechnieken, door je aandacht te richten op Fingerstyle. Je leert blues grooves spelen á la Gary Clark Jr., Lightnin’ Hopkíns of John Lee Hooker.
... See MoreSee Less

View on Facebook