What Is? – EuroStrings

EuroStrings Logo Twents Gitaarfestival

Het Twents Gitaarfestival is al vier jaar, sinds 2018, onderdeel van EuroStrings, het Europees Gitaarfestival Samenwerkingsverband (European Guitar Festival Collaborative)

EuroStrings is het eerste Europese platform in de klassieke gitaarsector, opgericht door het Gitaarfestival Zagreb.
Het is een samenwerkings-platform van 17 klassieke gitaarfestivals en een aantal toegevoegde festivals in Europa. Elk festival levert een winnaar van de klassieke gitaarcompetitie en jaarlijks worden deze 17 winnaars langs alle festivals op tournee gestuurd voor concerten, masterclasses, presentaties en ontmoetingen! EuroStrings creëert een reeks internationale kansen voor ook de winnaars van onze internationale competitie, inclusief concerttournees, educatieve programma’s en ze krijgen de mogelijkheid om internationaal publiek te bereiken en nieuwe markten te betreden.

De Eurpese EuroStrings partnerfestivals zijn:
Festival Guitarra Guimaraes, Portugal; Zagreb Guitar Festival, Croatia; Szeged Guitar Festival, Hungary; Sarajevo International Guitar Festival, Bosnia; Twents GitaarFestival, The Netherlands; Nikšić Guitar Festival, Montenegro; Tampere Guitar Festival, Finland; Sofia GuitArt Festival, Bulgaria; Tallinn Guitar Festival, Estonia; International Guitar Festival Mottola, Italy; International Festival Of Guitar José Tomás Villa De Petrer, Spain; International Guitar Festival Nuertingen, Germany; London Guitar Festival, UK.

Voor gitaristen die meedoen in onze jaarlijkse Twents Gitaarfestival Competitie:
Ontwikkel je wereldwijde carrière! Doe mee aan onze internationale competitie en maak connectie met opkomende gitaristen in het EuroStrings platform. Door het meedoen aan onze competitie krijg je de kans om de titel de EuroStrings Artist te winnen en deel te nemen aan het EuroStrings Artists uitwisselingsprogramma (Exchange): Een concerttour naar verschillende EuroStrings-festivals.

De winnaar van de Europese EuroStrings-Competitie krijgt een prijs van € 5.000,- en het aanbod voor één of meer concerten in de USA, georganiseerd door de Guitar Foundation of America, en in China, georganiseerd door de Altamira Guitar Foundation en Opus 119.

Creative Europe Program:
Het platform EuroStrings is geco-financierd door het Creative Europe Program van de Europese Unie voor de periode 2017-2021. Voor 2022-2025 wordt heel binnenkort de beslissing verwacht.

Website:
Meer informatie over EuroStrings is te vinden op www.eurostrings.eu

EuroString Brochure

Creative Europe Programme Logo Twents Gitaarfestival

Nieuwsbrief ontvangen?

Twents Gitaarfestival Sponsor search
Stad Enschede
 
VSBfonds
 
 
 
Egta
 
 
 
 
 
Rabobank_Logo
 
kaliber kunstenschool
 
Provincie Overijssel Logo
 
WAK-Logo
 

EuroStrings Nieuws

Workshops

Facebook

[custom-facebook-feed]