Workshop Cigarboxgitaar bouwen door Cigarbox Henri

Written by TGFPR. Posted in Workshops

Cigarbox @ Twents GitaarfestivalDe cigarboxgitaar is een oer muziek instrument en uit de USA over komen waaien naar Europa.

O.a. de arme bevolking op de katoenplantages in de Mississippi delta had geen geld om dure gitaren te kopen en bouwden ze zelf van oude bezemstelen een paar draden als snaar en een lege oude sigarendoos als klankkas en speelden daarop muziek die we nu kennen als the blues!

Wat gaan we doen:

Wij bouwen onder begeleiding van Cigarbox Henri van www.dutchinstruments4u.nl een acoustische, 3 snarige, ongefrette cigar box slide gitaar (het oer model). Geschikt voor zowel beginners die nog nooit geen snaar instrument in handen hebben gehad als gevorderden.

Duur van de workshop is ca 2,5 uur en dat is inclusief les in een aantal mooie vette blues- en rock licks. Als extra is het zelfs mogelijk ter plekke een piezo elementje in te bouwen, zodat de gitaar ook nog op een versterker kan worden aangesloten.

Vooraf opgave ivm voorbereiding van de instrumenten is nodig  of men een  links- of rechtshandige, een kidsgitaar en er wel of geen elementje in wil.

Zaterdag 28 mei
13:00 – 15:00 uur en 15:00 – 17:00 uur
Kaliber Kunstenschool
Prijs: €105 – inclusief materialen!

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]