Yuki Saito & Misael Barraza-Diaz

Written by TGFPR. Posted in Archief 2019

Yuki Saito op Twents GitaarfestivalEuroStrings Artist Concert (Paul-Gehardt-Heim, Gronau)

Een van de beste Japanse jonge gitaristen,Yuki Saito, werd geboren in 1997 in Tokio (Japan) en begon op zijn vijfde met gitaarspelen. In Japan studeerde hij gitaar onder Kazuhito Osawa, Noboru Muraji, Daisuke Suzuki, Mariko Tsubokawa, Kiyoshi Shomura, Tsuneo Ema, Yong Tae Kim en Soichi Muraji. Daarnaast studeerde hij compositie bij Sunao Isaji en speelde hij Franse hoorn en contrabas toen hij op de middelbare school zat. Sinds 2016 studeert hij in Weimar (Duitsland) bij prof. Ricardo Gallen.

Hij won veel prijzen bij nationale competities en ook de internationaal in Europa waaronder de eerste prijs bij Kaj’s Guitarstore Guitar Competition (Nederland), Aalborg International Guitar Competition (Denemarken), Concurso Internacional de Guitarra Juan Crisóstomo de Arriaga (Spanje), Poreč International Guitar Competition (Kroatië), Elx International Guitar Competition Calendura Award (Spanje), Japan National Guitar Competition, Kyushu National Guitar Competition, tweede prijs bij Gargnano International Guitar Competition (Italië), Istanbul International Guitar Competition (Turkije), Hannabach Gitarrenpreis (Duitsland) en nog veel meer.

Hij werd door EuroStrings verkozen tot een van de ‘European Artists’ van 2019. In 2019 doet hij een concerttournee en masterclasses in Europa en Turkije.


Misael Barraza Diaz op Twents GitaarfestivalMisael Barraza-Diaz werd geboren in 1990 in Sonora, Mexico en is een van de meest vooraanstaande Mexicaanse gitaristen van zijn generatie. Hij studeerde af “Summa Cum Laude”op de Master Guitarra Alicante, in een speciaal programma waarin hij studeerde met de wereldberoemde muzikanten David Russell, Manuel Barrueco, Ignacio Rodes, Paul O’dette, Hopkinson Smith, Fabio Zanon, Roberto Aussell en Shin Ichi Fukuda . Vanaf december 2014 haalde Misael zowel het masterdiploma van de Master Guitarra Alicante (Spanje) en een tweede masterdiploma van de University of Arizona (VS) waar hij verder studeert bij Thomas Patterson, David Russell en Sergio en Odair Assad.

Misael was de gastsolo-gitarist van de ‘Gala Importantes’ in Alicante, Spanje, een van de belangrijkste journalistieke evenementen in de regio. Hij werd ook uitgenodigd om op te treden tijdens de eerste “Día de la Guitarra Española en Alicante”, een speciale gebeurtenis waarin ook Manuel Barrueco, Ignacio Rodes, Edmon Colomer en Christian Haimel aanwezig waren. Misael was de aanbevolen solo-gitarist voor de wereldpremière van passie, Piazzolla! de musical, een samenwerking tussen Tucson Desert Song Festival, Ballet Tucson en de Tucson Guitar Society. Hij werd onlangs ook gepresenteerd als onderdeel van de concertreeks van de Danish Guitar Society, die optreedt op een van de belangrijkste en meest historische locaties, de Toren van de Ronde Toren.

Barraza is twee keer als gastkunstenaar te zien geweest tijdens de Science Lecture Series die elk jaar plaatsvinden aan de Universiteit van Arizona. Barraza heeft de eerste plaats behaald op tal van internationale gitaarcompetities, waaronder de International Classical Guitar Competition of Finland (2018), de David Russell Bach Prize (2015 & 2018), Chihuahua International Guitar Competition (2015), de Indiana International Guitar Competition (2013) en de Montreal International Guitar Competition (2013). Tijdens de internationale wedstrijd in Finland kreeg Misael een speciale prijs die bestond uit een cd-opname met het Europese bedrijf Alba Records. Daarnaast heeft Misael tijdens zijn verblijf aan de Universiteit van Arizona talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn muziektraject, waaronder de Schulman Award, de Northern Trust Distinguished Graduate Student Award, de Honours Research Grant en de Medici Scholars Award. Misael is momenteel bezig met zijn doctoraat in de muziekwetenschappen aan de universiteit van Arizona, waar hij sinds 2012 een positie als assistent-assistent bekleedt.

 

Zondag 2 juni
17 uur
Paul-Gehardt-Heim, Gildehauserstr. 170, Gronau (Du)
Entree: gratis!

Twents Gitaarfestival Sponsor search

Facebook

[custom-facebook-feed]